Românii și-au făcut provizii din cauza scumpirilor: „Pot trăi cam 5 ani fără să mai cumpăr nimic”


Românii au început să își facă provizii din cauza scumpirilor. Mai ales cei care locuiesc la țară au început să pună alimente la congelator și să strângă lemne pentru căldură. 

Un român a relatat într-o postare pe Facebook că are provizii de lemne și pentru iarna următoare, iar cămara este plină cu alimente. Acesta a precizat că aproape toți cei care locuiesc la munte au făcut același lucru. 

De când stau la țară, toamna cel puțin, am în casă conserve diverse, pălincă, murături, brânză, ulei, mere, nuci, legume (lăzi întregi de cartofi) pentru toată iarna - uneori trec și două-trei săptămâni până să ajung la un supermarket - asta ca idee, deși încerc să cumpăr de la țară ceea ce nu pot produce. Acum a mai rămas să cumpăr carne pentru cârnați de afumat și pus la uscat în pod. Încă nu e destul de rece pentru asta”, a scris românul pe Facebook. 

„Lemne am și pentru iarna viitoare. Energia electrică e atât cât vine de la rețea”

De exemplu, când am de cumpărat mazăre, pentru că mazărea nu crește bine în grădina de munte, cumpăr mai multă decât e nevoie pe moment și o pun în lada frigorifică - să fie. Lemne am și pentru iarna viitoare, pentru că e mai bine să le pregătești cu un an înainte ca să fie bine uscate atunci când le bagi în sobă. Oricum, nu cred că se vor ieftini la anul”, a mai scris acesta. 

Energia electrică e atât cât vine de la rețea. Și ca să răspund primul la întrebare, 2 ierni căldura, aproape o iarnă alimentele - iar asta e valabil pe la toți cei din jur, aici la munte. Voi cum stați cu alimentele și energia? În general, pentru cât timp vă pregătiți?  Am uitat de miere și motorină. Sunt și ele. Miere din vecini, motorină 30l de rezervă, benzinăria e departe, mai ales iarna”, a încheiat bărbatul postarea distribuită pe grupul „Mutat la țară – viața fără ceas”. 

Un alt român a recunoscut că și-a făcut și el provizii și poate trăi cam 5 ani cu tot ce a strâns

Cu ce am în casă la ora actuală pot trăi cam 5 ani fără să mai cumpăr nimic, cu condiția să am curent de la rețea în acest timp ca să nu se dezghețe congelatoare. Am inclus lemne pentru foc, alimente, sămânța, plus animalele din curte și hrana lor”, a mai explicat un român strângător. 


Comentarii Facebook