Clujean cu handicap păcălit de Primăria Cluj-Napoca și amendat! “Am parcat pe un loc marcat cu vopsea albastră și am primit amendă!” - FOTO



Un clujean cu handicap a parcat în 19 octombrie, pe strada F.J. Curie, pe un loc marcat corespunzător pe asfalt, cu albastru, dar s-a trezit cu amendă pe bord.

După ce l-au amendat, cei de la Primărie i-au transmis ca acolo nu mai e loc de parcare pentru persoane cu dizabilități, dar un “Dorel” de la municipalitate a uitat sa șteargă marcajul de pe asfalt. Ulterior sesizării, viceprimarul Dan Tarcea a dat ordin sa fie șters semnul de parcare pentru cei cu probleme, dar clujeanul păcălit e tot bun de plată.

Am parcat autovehiculul personal, VW Polo, pe un loc de parcare marcat cu vopsea albastra destinat persoanelor cu dizabilități, având in geam tichetul aferent pentru astfel de locuri, eu fiind persoana încadrată in grad de handicap (a se vedea poza). Cănd m-am întors la masina aveam in parbriz amenda cum ca nu am achitat parcarea, desi astfel de locuri amenajate sunt gratuite. Ulterior, am sunat pe doamna politist local Feher Liliana care mi-a spus ca acel loc de parcare ar fi desfiintat si ca acum este cu regim de plata desi i-am comunicat ca este clar locul de parcare cu vopsea albastra pe asflat. Dansa mi-a comunicat ca nu are ce face si sa fac eu cerere la serviciul parcari pentru a sterge marcajul. Nu am rezolvat nici la dispeceratul politiei locale, nici la serviciul parcari. Singura rezolvare parțială ce s-a întâmplat a fost dupa ce am luat legătura cu viceprimarul Dan Tarcea pe Facebook, iar a doua zi marcajul a fost șters. 

Daca se faceau lucrurile corespunzator, atunci cand s-ar fi demontat indicatorul locului de parcare cu handicap, s-ar fi sters si acel marcaj. Mai mult, daca ne uitam la situatia din oras, observam pe Aleea Valeriu Bologa faptul ca sunt doua astfel de locuri de parcare special amenajate cu marcaj corespunzator, albastru si NU exista indicator. Se poate observa si pe Google Maps acest aspect. Practic, persoanele cu handicap pot lua amenda si acolo. Nu este in regula!”, considera cititorul Știri de Cluj.

Primăria Cluj-Napoca ar fi trebuit să anuleze și amenda, atâta timp cât prin acțiunile ulterioare și-au recunoscut vina. Acum, clujeanul va trebui să ajungă în instanță pentru a avea câștig de cauză, vina municipalității fiind evidentă. Șoferul a fost indus în eroare de faptul că parcarea nu a fost marcată așa cum trebuie. 

Comentarii Facebook