Cluj vs București: Un tânăr care vrea să se mute în România caută orașul potrivit. Sfat: „Cluj 100%. Bucureștiul este unul dintre cele mai urâte orașe”


În ultimii ani s-au intensificat tot mai mult discuțiile despre o presupusă rivalitate între București și Cluj. Un masterand din străinătate dorește să se mute în România și a întrebat pe o platformă online: care oraș este mai bun pentru studenți, Cluj-Napoca sau București? Postarea s-a bucurat de multe comentarii, răspunsurile fiind foarte diverse, semn că există o competiție acerbă între cele două orașe.

„Vreau să mă mut în România să locuiesc în timp ce frecventez în continuare cursurile unui masterat online. Cred că este o țară foarte primitoare, frumoasă și sigură și ar fi un loc grozav pentru mine. Totuși, nu știu în ce oraș să merg, București sau Cluj-Napoca”, a întrebat utilizatorul, potrivit Adevărul.

Acesta a precizat și care sunt preferințele sale: „un oraș care are multe biblioteci, unde cineva poate studia în liniște și este în general o opțiune bună pentru cineva de 30 de ani ca și mine, adică are mulți oameni de vârsta mea etc. Care oraș crezi că ar trebui să aleg și de ce?”,  a lansat acesta dezbaterea. 

Un tânăr susține că iubește diversitatea și vioiciunea din București și nu ar alege niciodată Clujul: „Aveți o mulțime de parcuri, muzee, evenimente (cum ar fi concerte și festivaluri) aproape în fiecare weekend și viață de noapte fantastică în București. Acolo găsești mereu ceva de făcut, Clujul e mai bine dacă vrei o viață mai liniștită. În București traficul este foarte aglomerat, dar metroul te scutește dacă nu-ți place să iei autobuzul.”

Un alt utilizator preferă Cluj-Napoca deoarece „este mai aproape de cultura societății occidentale în acest moment din opinia mea. Ambele orașe sunt bine. Cu toate acestea, aș sugera să mergeți și să le verificați înainte de a vă decide. Bucureștiul este mai mare, în timp ce Clujul este cunoscut mai mult pentru industria IT și domeniul medicinii.”

Un alt utilizator susține că Clujul este scump, dar totuși frumos: „Cluj 100%. Bucureștiul este unul dintre cele mai urâte orașe pe care le-am vizitat vreodată și am văzut o mulțime de orașe. Clujul este frumos și o mare parte din bugetul național merge în el. Este scump în comparație cu alte orașe din România, dar nu chiar atât de scump ca Bucureștiul. De asemenea, oamenii sunt mai drăguți în Cluj și, dacă preferați un oraș de dimensiuni mici-medii, veți dori cu siguranță să mergeți cu Clujul. Pe lângă asta, Universitatea Babeș-Bolyai este, fără îndoială, mai bună, mai capabilă și mai prietenoasă cu exteriorul, pentru studenții care vin din alte țări.”

Comentarii Facebook