Duminica 28 Aprilie

Vechiul pod din Pâglișa va fi demolat. Până la finalizarea lucrărilor se va circula pe un pod provizoriu


Consiliul Județean Cluj demarează lucrările de demolare a vechiului pod din Pâglișa, situat pe drumul județean DJ 161, la kilometrul 30+977.

Necesitatea reabilitării complete a podului a fost determinată de starea avansată de degradare în care se afla acesta. Astfel, s-a luat decizia demolării vechiului pod și construirii unui pod nou.

Noul pod va avea o lungime de 34,60 metri și o singură deschidere în lungime de 25,40 metri, o deschidere reprezentând distanţa între două picioare de pod. Partea carosabilă va avea lățimea de 7,80 metri. 

De asemenea, construcția noului pod prevede două trotuare cu o lățime de 1,15 metri și două grinzi pentru montarea parapeților direcționali, respectiv pietonali. 

În perioada execuției lucrărilor circulația va fi asigurată de un pod provizoriu, lung de 14,80 metri, amplasat în amonte de podul existent.

Lucrările au o valoare de 6.305.521,88 de lei, finanțarea fiind preconizată a fi asigurată prin PNNR și fonduri din bugetul local. Durata maximă de execuție a lucrărilor este de 36 luni.


Comentarii Facebook