Cluj - Tânărul care a ieșit dintr-un centru de plasament și își caută chirie, uimit de bunătatea unei femei: ”Ia cheile! E un apartament ultracentral”


Studentul clujean care a părăsit centrul de plasament Gherla, la 23 de ani, și își caută chirie a fost la un pas de a fi ajutat de o femeie darnică.

Mi-a scris o doamnă stabilită în Germania: te duci acolo, iei cheile și folosești apartamentul până te stabilizezi ca lumea! La o zi după ce am postat pe Facebook, m-am trezit într-un apartament cu condiții de lux, ultracentral”, a povestit Robert Isztoica pentru Libertatea.

Dar nu vreau să profit de ea, că nu acesta e scopul meu. Eu vreau să fiu liber și să mă duc mai departe cu demnitate. M-am lovit de foarte multă stigmatizare și discriminare, am avut parte de multă batjocură și bătaie, ca orice tânăr care a trăit la casa copilului. Acum vreau să-mi văd de studii și să-mi refac relația cu familia mea, cu mama mea, să pot ierta pentru că am fost abandonat”, a adăugat tânărul.

Raluca Gilles, o româncă stabilită de ani buni în Germania, unde a dezvoltat alături de soțul ei o afacere de familie, o fabrică de ceramică, a scris că vrea să îl ajute pe Robert. ”De multe ori nu facem bine nu pentru că nu vrem, ci pentru că nu știm. Dacă nu citeam pe Facebook, n-aș fi aflat prin ce trece Robert. Trăim în lumea noastră, suntem fericiți și nu-l vedem pe cel de lângă noi. Îți imaginezi că poate fi greu la orfelinat, dar când afli amănunte îți dai seama că unor copii li s-au întâmplat lucruri îngrozitoare”, spune femeia.

Apartamentul pe care i l-a pus temporar tânărului la dispoziție e locul unde stă când vine în oraș.

Eu am apartamentul acesta la Cluj pentru când mai vin în țară. Mi-e drag de el, că l-am făcut pentru mine. Vin cu familia acolo, la Cluj e frumos. Dar nu e în regulă să stau cu apartamentul gol când un om riscă să rămână pe stradă. Și vorbim de un om bun, care n-a avut nicio șansă în viață”, a spus proprietara apartamentului..

Sunt convinsă că va reuși, că o să fie bine. A decis să se țină de școală, nu i-a plătit nimeni meditații, pot să-mi dau seama că e un om puternic. Dar mulți copii din centre de plasament nu au probabil nicio șansă. Nu e un lucru grav să închiriezi apartamentul unui om venit dintr-un centru de plasament. Nu te costă nimic să faci o faptă bună. Și nici să depui contractul de închiriere la ANAF, o obligație oricum”, a mai spus Raluca Gilles.

Un tânăr care a ieșit dintr-un centru de plasament NU găsește chirie în Cluj pentru că are nevoie de contract! Robert: Nu vor să se „amestece cu statul”

Comentarii Facebook