Și-au bătut joc de Iuliu Maniu și de moștenirea lăsată. Boc: Specialiștii nu au recomandat mutarea statuii luate de pe soclu! - FOTO


Statuia lui Iuliu Maniu a fost luată de pe soclu și aruncată pe iarbă, lângă zidul istoric de la Bastionul Croitorilor. Asociațiile culturale s-au sesizat, pentru că aduce atingere memoriei marelui om de stat. 

Soclul statuii a fost scos din pământ, iar statuia este culcată la pământ. Inițial a fost învelită cu o cârpă, dar aceasta a fost dată la o parte. Încă pe statuia este un buchet de flori de la o ceremonie recentă. 

Primarul Emil Boc spune că ”specialiștii” i-au recomandat să nu mute statuia. ”În primul rând as dori sa ii asigur pe toți clujenii cu privire la faptul ca statuia lui Iuliu Maniu reprezintă un monument valoros al orașului nostru și statuia va fi păstrată pe același amplasament. 

Avand in vedere proiectul european aferent străzilor din zona Centrala( Kogalniceanu, Baba Novac etc), Statuia a fost luată de pe soclu si așezată lângă zidul bastionului învelită intr-o protecție de pânza, pentru ca prin prin proiect se reface cota solului și soclul statuii , după care se repune pe pozitie. 

La fel s-a  procedat cu statuile lui Eminescu și Blaga in cadrul proiectului din fata Teatrului Național. 

Luni vom comunica întregul calendar de lucru in zona pentru informarea tuturor celor interesați. 

Va asiguram, încă o data, de întregul nostru respect și apreciere fata de marea personalitate a politicii românești, Iuliu Maniu. 

(specialiștii nu au recomandat mutarea statuii luate de pe soclu, pe perioada lucrărilor, in vedeta evitării oricărui risc de deteriorare)”, a pecizat Emil Boc.

Comentarii Facebook