Duminica 20 Septembrie

Cluj: Protest de susținere a Laurei Codruța Kovesi în centrul orașului


Clujenii sunt chemați în stradă joi, 14 februarie, pentru a-și arăta susținerea față de Laura Codruța Kovesi. 

Laura Codruța Kovesi, fosta șefă a DNA: „Am primit o citație în această seară (n.r. miercuri seară), pe la 8 și ceva.A venit un poliţist cu citaţia. Sunt citată în calitate de suspect pentru ziua de vineri. Sunt enumerate trei fapte: luare de mită, abuz în serviciu şi mărturie mincinoasă. Nu sunt descrise faptele, însă din ce a apărut în spaţiul public şi de pe anumite site-uri care au publicat inclusiv depoziţii ale martorilor audiaţi în diverse dosare, bănuiesc că este vorba de acel dosar care vizează extrădarea lui Popa Nicolae. Nu cred că este o coincidenţă faptul că am fost citată exact în ziua în care eu intenţionam să plec din țară să mă prezint la Bruxelles”.

Considerăm ca fiind intolerabilă intimidarea Laurei Codruța Kovesi și ne manifestăm susținerea față de ea, precum și față de candidatura pentru Parchetul European. Lupta anticorupție nu poate fi oprită de o mână de oameni certați cu legea. 

Ne vedem diseară, la Clopot, pentru a transmite un semnal de alarmă celor din jurul nostru și pentru a trimite un mesaj clar secției ce va conduce audierea de mâine. Democrația nu se negociază. Corupția nu se legalizează, iar cei ce luptă împotriva ei nu pot și nu vor fi aduși la tăcere”, transmit organizatorii acțiunii.

Protestul va avea loc de la ora 19.00, la statuia Memorandiștilor, de pe Bulevardul Eroilor.

Comentarii Facebook