Cluj-Napoca va avea două linii de transport în comun de noapte din vara acestui an


Transportul în comun de noapte din Cluj-Napoca nu mai este numai un vis, iar din vara acestui an se va implementa, promite primarul Emil Boc.

Avem o analiză discutată și o vom implementa, după modelul pe care l-am găsit și în alte capitale europene, pe intervale orare, cu două linii mari. Va fi vara aceasta pus în aplicare, începând cu mai - iunie”, a declarat Emil Boc, la Napoca FM.

Cel mai probabil, una dintre curse va lega Gara Cluj de Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj.

În ultimul timp mai mulți experți în mobilitate au vorbit despre transportul de noapte și necesitatea acestuia. 

Cu numai 3 linii de noapte, întreg Municipiul Cluj-Napoca ar putea fi conectat 24/7. Alături de linia existentă 25N, înființarea unui traseu de noapte Zorilor – Centru – Grigorescu și a unui traseu care să permită legătura Aeroportului cu centru, gara și autogara ar realiza un transport public nocturn corespunzător.

O astfel de rețea “pulsatorie”, cu sincronizarea mijloacelor de transport și în centru, la “Sora”, ar permite călătorilor interschimb facil între linii, conectând astfel întreg orașul la o capacitate de transport adecvată cererii reduse de după 23:00.

Operate la o frecvență de 30 min, traseele ar necesita 6-7 mijloace de transport în total, fiind posibilă operarea exclusiv electrică, cu troleibuze articulate pe 25N și autobuze electrice în rest.

Traseul “A”(Aeroport Express) ar trebui să circule 24/7 la o cadență buna, oprind chiar în terminalul aeroportului. S-au împlinit 3 ani de când s-au făcut probe în acest sens”, transmit cei de la Mobilitate Cluj Napoca.

315262752_5565257506922317_5355332229490901600_n.png

Comentarii Facebook