Cluj-Napoca, sub o „pătură” de aer poluat. Clujenii sunt îndemnați să evite aerisirea locuințelor și activitățile în aer liber


Calitatea aerului în Cluj-Napoca este nefavorabilă în această dimineață. Mai mulți senzori din oraș care măsoară particulele în suspensie PM2.5 și PM10 indică valori peste limita legală. 

Monitorizarea calității aerului din Cluj-Napoca se face folosind senzori Open Source. Precizăm că este alertă de poluare în municipiu, după ce  groapa ilegală de gunoi de la depozitul de deșeuri Pata Rât, a ars mai bine de 3 ore. Pompierii clujeni s-au luptat cu flăcările pe o porțiune de 5 hectare.

pătură.jpeg

FOTO: Facebook/Strop de Aer

Fenomen de poluare astăzi în Cluj-Napoca cu particule în suspensie PM2.5 și PM10. De jur împrejurul orașului week-endul acesta au avut loc acțiuni de ardere și incendiere a vegetației uscate, fenomen interzis de lege dar des practicat de localnici. Din păcate tot fumul intră pe zona orașului din mai multe zone, Vâlcele, Pata Rât, Apahida și găsește front calm de aer pe valea Someșului, unde se așează. Astfel orașul Cluj-Napoca se trezește sub o pătură de aer poluat. A se evita aerisirea locuințelor sau activitățile în aer liber”, au explicat reprezentanții ONG-ului Strop de Aer, pe pagina de facebook. 

Citește și: Arde Pata Rât! Cineva a dat foc dealului și incendiul s-a extins - FOTO


Comentarii Facebook