Cluj-Napoca: Normalitate la Ziua Maghiarilor de Pretutindeni - FOTO și VIDEO

 

Maghiarii au din Cluj-Napoca i-au comemorat pe eroii revoluției din 1848 - 1849, organizând un marș prin centrul orașului cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni. 

 

Câteva sute de etnici maghiari s-au adunat în fața Institutului Teologic Protestant din Piața Avram Iancu, în jurul orei 11.00, iar de acolo participanții au pornit într-un marș până la biserica Sfântul Mihail, unde are loc o slujbă religioasă.

 

Etnicii maghiari au interpretat pe drum cântece patriotice și au fluturat steaguri, între care și tricolorul. ”Sunt momente în care se vede normalitatea de la Cluj. Ar trebui ca românii să vină la astfel de zile, iar noi să mergem la 1 Decembrie, pentru că așa este normal. Suntem toți români”, a relatat o participantă la manifestare.

 

 

Pe drumul marșului, elevii de la școlile maghiare din centrul Clujului au fost scoși pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, pentru a-i întâmpina pe participanții la marș.

 

 

 

De la ora 14.00, grupul se va aduna pe strada Avram Iancu, în fața fostului hotel Biasini, unde au loc discursurile oficialităților. 

Comentarii Facebook