Miercuri 28 Septembrie

Cluj: Cum a ajuns un pacient infectat cu COVID și salvat de la moarte, să îi acuze pe medici că sunt criminali și îi leagă pe pacienți de pat


Un pacient internat la Spitalul municipal Clujana a fost externat după ce a fost depistat cu COVID, dar pe durata internării a avut reacții dintre cele mai variate.

Inițial, în 30 martie, acesta posta pe Facebook că ”doctorii fac ce pot”, dar că sunt mulți pacienți. Atunci primea oxigen, starea lui fiind gravă. 

După ce a scăpat de masca de oxigen, pacientul a început să aibă postări acuzatoare. I-a făcut pe medici criminali și a refuzat tratamentul, pe care ulterior l-a acceptat. 

Ovidiu Marian în 30 martie:

Rugati-va care puteți și găsiți resursele necesare... Sunt multi pacienti infectati in Spitalul Clujana din Cluj, care au nevoie de alinarea dureri, alinarea tusei, vindecarea plamanilor afectati.  Doctorii si cadrele medicale fac ce pot, dar sunt mulți pacienți ...

În spital, când stai toată ziua și noaptea cu masca pe față și te chinui să respiri, vezi realitatea dură a acestui virus și efectele nefaste …”, scria Ovidiu Marian.

166989475_1694039077448008_8117424129218169973_n.jpg

Ovidiu Marian în 5 aprilie: 

Am refuzat sa mă trateze, să intru în contact cu criminala de doctoriță X.Y.

Am refuzat sa semnez fișele de internare și mai ales tratamentul cu Remdesivir. Am refuzat de vreo 5-6 ori. Nu mi-au dat alt tratament si mi-au spus ca e treaba mea dacă nu accept tratamentul cu Remdesivir. Până la urmă, constrâns, am acceptat acest tratament, deși eu nu as fi vrut.

M-au pus sa semnez mai multe documente medicale, angajamente care acum, când am cerut copie după ele, ... sunt secrete … De fiecare dată ceream explicații: ce medicamente îmi administrau, medicii îmi spuneau: Vi se administrează tratament conform procedurilor si protocoalelor medicale … Alte detali nu am primit …

Mesajele lansate public devin din ce în ce mai halucinante. În plus, bărbatul a postat foarte multe imagini cu el din spital, dar niciuna cu cei legați de pat. 

Sunt de câteva zile internat la Spitalul Clujana, din data de vineri  seara, 26 martie 2021.

Am fost pe doua secții ATI, una la etajul 4 și alta, acum unde sunt, la etajul 2. Au murit pacienți, am vazut pacienți legați de pat. Am vazut pacienți care desi respirau ... i-au intubat ... și au fost omorâți”.

169538295_1697926650392584_8279708858516665411_n.jpg

La externare, a spus că nu a dormit toată noaptea de frică să nu fie omorât, o altă afirmație fără nicio logică. 

Mi-a fost frica că mă omoară ca pe mama ...

Azi cu greu am fost externat de la Spitalul Municipal Clujana din Cluj. Sincer mi-a fost frică pentru viața mea. 

Am avut duminica seara pe la orele 21 un conflict cu dr X.X.., medic primar ATI ... nu am dormit toata noapte de frica sa nu îmi pună ceva în perfuzie și sa ma adoarma.

Din data de vineri noapte, 26 martie si pana azi luni 5 aprilie 2020, decontul spitalului este de 23.333,75 lei, masa, cazare, tratament, servicii medicale ....

Am refuzat de 2 ori tratamentul cu Remdesivir și am și semnat și nu mi-au dat tratament pana ce nu am semnat ca accept tratamentul standard care include Remdesivir ... Sper sa fie buna oxigenare si sa imi revin acasa …”.

-----------------------------

Cititorii Știri de Cluj sunt  revoltați de acuzațiile nefondate aduse de acest pacient. 

O să încep prin a spune că în cursul lunii noiembrie, în urma contactării virusului SARS-COV-2, am fost internat în aceeași unitate de spital în care a fost și acest individ. Dar, spre deosebire de el, după 2 ani de avocatură, nu știam prea multe și mi-am dat acordul scris pentru a fi tratat de aceeași "criminali", fără să stau pe gânduri că voi fi legat de pat și mi se va da oxigen cu forța sau tratament cu Remdesevir, pentru că abia mai puteam respira, având în vedere faptul că aveam o afectare pulmonară de 50% pe CT. 

Eu am sunat 4 zile la salvare până să ajung în spital mi s-a spus să urmez tratamentul dat de medicul de familie, pentru că salvarea dacă va veni, nu are ce tratament sa îmi administreze și dacă trebuie sa fiu transportat la spital, nu sunt locuri. Și nu știam cum să ajung mai repede la un spital.

Și da, aceiași "criminali" m-au conectat și pe mine la oxigen timp de 8 zile și mi-au administrat tratamentul conform protocolului. Și? Surpriză! Nu au reușit sa mă omoare așa cum își propun de altfel cu toți pacienții care vin în spital, nu doar cu mine. Pentru că toți au un singur scop, sa ne omoare pe toți, asta deja se știe de mult timp. Și dacă au dat greș "criminalii", pentru că da, unii sunt profesioniști și omoară tot ce prind, alții cu mai puțină experiență, mai scapă câte unul și se vindecă, așa cum a fost cazul meu. 

Ce sa vezi? Am ieșit din spital, m-am prezentat la examenul de definitivat și l-am promovat. Apoi, împreună cu foarte mulți colegi din toată țara, am organizat un protest vizavi de modalitatea în care mai marii noștri au organizat examenul. Dar revenim. Toate acestea datorită acelorași "criminali". 

Acești ”criminali” defapt sunt niște EROI, cărora mulți dintre noi le datorăm viața, fără de care mulți dintre noi cel mai probabil nu am mai fi apucat ziua de azi. Au avut grijă și de mine, la fel cum au grijă de fiecare pacient, 24 de ore din 24, în permanență, la distanță de un buton. Oare acești oameni mai rezistă? Pe lângă faptul că mulți dintre ei sunt la capătul puterilor, unii se sinucid pentru că nu mai rezistă nici fizic, să muncească zi și noapte, dar nici psihic, să vadă zilnic oameni, tineri și bătrâni, cum se sting din cauza acestui virus. Oare câți dintre noi știm că ei,de când intră în tură până când ies, nu mănâncă, nu beau nici măcar apă? 

Și în final, asta-i mulțumirea noastră față de eforturile lor de a ne salva?! Acesta e nivelul de educație și așa ne arătăm recunoștința față de eforturile lor neîntrerupte de a ne salva pe noi, pe toți cei care ajungem pe mâinile lor.

Haideți să vedem cum a debutat tot acest demers de defăimare și înjosire lansat de o persoană care (mă abțin) are anumite stări antagonice la scurt timp, ceea ce mie unul îmi dă de gândit. O persoană cu un picior în groapă, afirmă niște lucruri pozitive despre medici, cum ar fi de exemplu că are încredere în ei. Când i se îmbunătățește starea, deja toată lumea vrea să îl ucidă și jignește, insultă și defăimează toți medicii care l-au tratat și îi denumește generic „criminali”.

Fără dar și poate, sunteți niște oameni dedicați, profesioniști, niște eroi în halate albe, care de multe ori încercați imposibilul pentru a ne salva pe noi, riscându-vă propriile vieți. Respect pentru voi, toți cei care aproape ați rămas fără viață personală pentru a ne trata pe noi!

Calde salutări echipei medicale de la etajul 3! Vă mulțumesc încă o dată!

PS. Nu aplecați capul la asemenea afirmații și nu vă dați bătuți niciodată! Și dacă boala se vindecă în spital, dreptatea se face în justiție! Alături de voi până la capăt!

Cu considerație,

Avocat Cristian Gîndac”.

Comentarii Facebook