Duminica 28 Aprilie

Cluj - Ce sancțiuni s-au propus pentru cei doi ”Dorei” de ridicări auto care i-au distrus mașina unei femei


Mașina unei clujence a fost avariată serios de cei de la Serviciul de ridicări auto, din cadrul RADP Cluj, care au scăpat brațul unei macaralei peste un autoturism. Șoferița spune că mașina ei a fost scăpată cu totul, iar brațul macaralei a căzut apoi peste autopturism. 

Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (ISCIR) a propus sancționarea celor doi macaragii cu amendă cuprinsă între 2000 și 15.000 de lei, dar și suspendarea autorizației de macaragiu pe o perioadă cuprinsă între o lună și 6 luni, scrie Cluj24.ro. Nu este clar dacă RADP a luat vreo măsură împotriva celor vinovați.

În 28 septembrie, angajații de la ridicări auto nu au putut coborî un autoturism de pe platformă, fiind chemată o macara din curtea RADP, de pe Calea Someșeni. Ei bine, aici a fost gafa. Și acest utilaj era defect, iar brațul macaralei a căzut peste autoturism.

Ne-au ridicat masina parcata pe Tipografiei (e discutabil și motivul, dar asta e alta poveste - putem dezbate) și pentru că ”a fost prea grea” nu au putut să o descarce de pe platforma în curtea RADP, motiv pentru care au chemat o macara proprietate RADP în ajutor și au reușit performanța de a o scapă de pe platformă și de a scapa brațul macaralei pe masina, distrugând-o.

Desigur că au o polița de asigurare facultativă, care acoperă daune de maxim 15.000 euro/eveniment, care în cazul nostru nu acoperă doar o parte din daună.

Întreb cum are dreptul Primăria Cluj-Napoca să mandateze firme care sunt un pericol pentru bunurile cetățenilor și își asumă asta prin neverificarea că fac serviciul mandatat cu utilaje conforme și asigurari de bunuri?”, se întreabă clujeanca păgubită.

Vezi AICI mai multe imagini cu mașina.

Comentarii Facebook