Miercuri 24 Aprilie

Cluj: Amenzi pentru nepurtarea măștii, după controale la biserici, în piețe și în zona de terase


Polițiștii și jandarmii au făcut verificări la biserici, în piețe și în zona de terase în cursul zilei de duminică, 10 ianuarie, pentru a vedea dacă lumea poartă mască și respectă regulile de distanțare.

În intervalul orar 11.00 – 13.00, echipele mixte au acționat în zonele în care s-ar putea forma aglomerări de persoane, respectiv lăcașuri de cult și piețe, pentru punerea în aplicare a prevederilor legislației specifice stării de alertă și verificarea agenților economici cărora le este interzisă desfășurarea activității în interior.

Au fost verificate 18 astfel de obiective, fiind legitimate 88 de persoane. Totodată, au fost controlate 39 de autovehicule în trafic. În total, nerespectarea prevederilor legale a condus la aplicarea unui număr de 26 sancțiuni contravenționale, 12 dintre acestea rezultând din încălcarea normelor de circulație pe drumurile publice, conform OUG 195/2002 R.

Între orele 17.00 - 20.00, controalele s-au mutat în zona supermarketurilor, teraselor și a altor zone în care se pot forma aglomerări de persoane, pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Ca urmare a abaterilor constatate, s-a impus aplicarea unui număr de 45 de sancțiuni. 29 dintre acestea au fost aplicate pentru nepurtarea măștii.

Comentarii Facebook