Cluj: Alcoolul și drogurile au fost la ordinea zilei de Paște


Șoferii clujeni nu au putut face față tentațiilor din jurul lor în zilele de sărbătoare. Aceștia au fost surprinși de polițiști la volan, fie sub influența alcoolului, fie sub influența drogurilor.

Duminică, în prima zi de Paște, un tânăr de 29 de ani din Turda se deplasa cu lejeritate pe Calea Victoriei, din municipiul Turda, în jurul orei 18:40, deși nu avea permis de conducere. Colac peste pupăză, acesta a fost testat pozitiv cu aparatul drugtest și a fost dus de polițiști la recoltarea probelor biologice. 

În prezent, tânărul de 29 de ani este cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Prima zi de Paște, ziua drogurilor

Un alt caz în care chemare drogurilor a fost „prea puternică” a avut loc în Huedin, tot în prima zi de Paște, seara, în jurul orei 18:00. Un bărbat de 32 de ani, din Huedin, este acum cercetat pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe după ce a fost testat pozitiv cu aparatul drugtest de către polițiști.

Următoarea zi, tot în Huedin, polițiștii au mai depistat un tânăr de 27 de ani la volanul mașinii, iar în urma testării cu aparatul drugtest, acesta a ieșit pozitiv și a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice, fiind acum cercetat pentru conducerea sub influența unor substanțe.

Puțini au fost cei care au urcat la volan după ce au consumat alcool. Singurul caz din acest weekend a avut loc în municipiul Turda, unde în noaptea de Înviere, la puțin timp după miezul nopții, un bărbat de 40 de ani a surprins la volanul unei mașini, în timp ce se deplasa pe strada Câmpiei. Acesta a prezentat o concentrație de 0.62 mg/l alcool pur în aer expirat și a fost condus la o unitate medicală pentru a stabili alcoolemia. Acum este cercetat penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.


Comentarii Facebook