Miercuri 28 Februarie

Clipe de COȘMAR trăite de o femeie cazată la Hotel Victoria din Cluj-Napoca: „S-a urcat peste ea, cu genunchii pe umerii săi”


La jumătatea lunii august, un tânăr care nu era cazat la hotelul Victoria, din centrul Clujului, a intrat în camera unei cliente, a violat-o și a plecat. 

Instanța a decis, zilele trecute, prelungirea cu încă 30 de zile a măsurii arestării preventive a lui Tărău B. (25 de ani), tânărul din Cluj-Napoca acuzat că a violat, la începutul lunii august, o femeie de 49 de ani la hotel Victoria.

Femeia este o clujeancă stabilită în Spania

Femeia este originară din Cluj-napoca, dar locuiește în Spania și s-a întors în România pentru a rezolva niște probleme administrative. Nici în ruptul capului nu s-ar fi gândit că avea să treacă printr-o astfel de experiență traumatizantă.

Astfel, în data de 06.08.2021, victima s-a întors în România pentru a-și rezolva anumite probleme de ordin administrativ (preschimbarea actului de identitate). În acest sens, de la data revenirii în țară, a locuit la domiciliul mamei sale în municipiul Cluj-Napoca. Mai apoi, în data de 14.08.2021, a decis să se cazeze la hotelul Victoria, din același municipiu, cu intenția de a sta în acest loc până la data plecării din România, respectiv 20.08.2021”, se arată în hotărârea judecătorească prin care s-a decis arestarea preventivă a tânărului.

Tânărul a intrat peste ea în camera de hotel

Femeia a povestit că în data de 14.08.2021, în jurul orei 14:00, „după ce personalul de la recepția unității de cazare i-a înmânat cheia de acces, s-a deplasat la camera nr. … și, înainte de a pătrunde în interior, a observat că din camera alăturată a ieșit o persoană de sex masculin (în vârstă de aproximativ 25 de ani, îmbrăcată cu un tricou având o culoare deschisă (roz), fără pantaloni și lenjerie intimă), care i-a precizat că a confundat-o cu o doamnă de companie pe care o aștepta. Numita M…. a arătat că nu i-a răspuns bărbatului și a intrat în camera sa.

A închis ușa de acces, dar nu a asigurat-o

Victima a părăsit camera pentru a asista la slujba religioasă și a lua masa, întorcându-se la hotel în intervalul orar 17:00-18:00.

A mai arătat că a închis ușa de acces, dar nu a asigurat-o, iar la un moment dat, lângă ea, l-a observat pe tânărul de la camera alăturată (acesta era îmbrăcat doar cu tricoul de culoare deschisă, fără pantaloni, fără lenjerie intimă, fără încălțăminte, reușind să pătrundă în interior fără să fie observat din cauza volumului  ridicat al televizorului). Prin urmare, i-a solicitat să părăsească camera, dar acesta nu a dat curs solicitării. În continuare, persoana vătămată a susținut că s-a îndreptat către telefonul de pe noptieră pentru a alerta personalul de la recepție, însă persoana de sex masculin i-a smuls receptorul din mână și a scos cablul din perete, iar mai apoi a împins-o pe pat”, au consemnat judecătorii, conform adevarul.ro

Bărbatul i-a astupat gura cu o mână și a prins-o de gât cu cealaltă

Suspectul, care nu era cazat în hotelul respectiv, și-a continuat atacul: „După acest gest, victima a precizat că a căzut pe saltea, iar autorul s-a urcat peste ea, cu genunchii pe umerii săi, repetând cuvintele „…!” și „….!”. În acest context, a susținut că a reușit să zgârie testiculele autorului, în încercarea de a-l îndepărta de pe ea, după care a strigat după ajutor, dar bărbatul i-a pus o mână peste gură și nas, iar cealaltă la nivelul gâtului. Având dificultăți în a respira, victima a susținut că a urlat la autor, astfel că acesta s-a dat jos de pe umerii săi și apoi a penetrat-o vaginal. Numita M….. a arătat că raportul sexual a durat aproximativ 2-3 minute, timp în care a încercat să se împotrivească autorului și, totodată, i-a solicitat să se oprească, însă fără rezultat, după care agresorul a ejaculat în interiorul cavității vaginale, s-a ridicat de pe victimă și a părăsit camera.

Instanța a reținut că violul s-a petrecut între orele 21:00 și 22:00.

A dispărut sub nasul angajaților hotelului

Angajații hotelului Victoria nu numai că nu l-au observat pe suspect cum intră în hotel fără a avea o cameră rezervată, dar nici nu au reușit să-l oprească.

După plecarea autorului, victima a învederat că s-a înfășurat cu un cearceaf și a coborât la recepția hotelului alertând personalul de serviciu că a fost violată de persoana cazată la camera nr. …, aflând pe această cale că nu este nicio persoană cazată la camera respectivă. În timp ce personalul hotelului a contactat organele de poliție, persoana vătămată a arătat că a urcat spre camera ei, context în care a observat autorul în timp ce se îmbrăca în camera nr. …., motiv pentru care a coborât din nou la recepție pentru a informa personalul”, se arată în instanță.

Pe de altă parte, Ovidiu Florian, șeful Regiei protocolului hotelului, a declarat pentru Cluj24.ro că în noaptea în care a avut loc agresiunea, femeia nu a dorit să depună plângere la poliție și nici să meargă la Institutul de Medicină Legală.

Suspectul a fost reținut de polițiști abia după două zile, pe data de 16 august.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale, împreună cu polițiști din cadrul Serviciul Criminalistic Cluj, au desfășurat o percheziție la locuința celui în cauză, fiind identificate mai multe articole vestimentare, despre care există indicii că ar fi fost purtate în momentul săvârșirii faptei”, au comunicat polițiștii.

Suspectul a dat vina pe alcool

Tânărul de 25 de ani nu a recunoscut în fața instanței fapta de care este acuzat:

Starea de fapt prezintă diverse neconcordanțe, inculpatul…. nu a recunoscut comiterea infracțiunilor de care este acuzat, în situația în care s-ar prefigura tragerea sa la răspunderea penală acesta ar putea dispărea, în condițiile în care câteva zile nu a fost găsit, inculpatul consumă băuturi alcoolice în cantități importante deși are anumite probleme de sănătate, care împreună îl aduc se pare, declarativ, în starea de a nu ști ce face, caz în care ar putea comite din nou alte infracțiuni”, se arată în hotărâre.

Judecătorii au mai reținut că „este de observat că autorul a pătruns fără drept în camera unde era cazată persoana vătămată pentru ca mai apoi să o constrângă fizic la întreținerea unui raport sexual. Astfel, autorul a dat dovadă de un mare curaj infracțional, acesta pătrunzând în incinta unui hotel, deși nu era cazat și nici nu cunoștea vreo persoană cazată în respectiva locație, și mai apoi în camera în care se afla victima, fără să îl intereseze că ar putea fi observat de alte persoane. Acest aspect trădează două caracteristici morale ale autorului: prima, că eventualele consecințe îi erau indiferente, iar a doua, că pentru satisfacerea nevoilor sexuale ar fi capabil să recurgă și la gesturi exagerate, necugetate, de altfel și în fața judecătorului a avut o atitudine neafectată de gândul consecințelor faptelor sale.

Deși nu are antecedente penale, instanța a reținut că „acţiunile sale evidenţiază o serie de trăsături morale de natură a justifica luarea măsurii. În concret, desconsiderarea consecinţelor traumatice inerente unui astfel de act, lipsa de empatie faţă de victimă şi sentimentele sale, nevoia sexuală atât de stringentă încât l-a determinat la comiterea unei infracţiuni pot fi considerate împrejurări cu caracter personal care îndreptăţesc luarea acestei măsuri preventive.

Suspectul e acuzat de viol, prev. de art. 218 alin. (1) Cod penal, infracţiune care este pedepsită cu închisoarea de la 5 la 10 ani şi cea de violare de domiciliu, prev. de art. 224 alin. (1) Cod penal, care este pedepsită cu închisoarea de la 3 la 2 ani sau cu amendă. 

Comentarii Facebook