11 clase de la Liceul Nicolae Bălcescu sunt în online din cauza unui focar COVID-19


La Liceul ”Nicolae Bălcescu” din Cluj-Napoca sunt 11 clase care au trecut în online, după ce au fost depistați elevi cu COVID-19.

Conform procedurii, la depistarea unui caz de COVID-19 toți elevii trec în online, mai puțin cei vaccinați, care merg în continuare la școală. 

Tinerii afectați de la ”Nicolae Bălcescu” sunt din clasele a cincea, a șasea, două clase de a șaptea, iar restul sunt elevi de liceu.

Directorul liceului, Marinela Zamfir, a precizat că tinerii s-au îmbolnăvit în comunitate, nefiind o sursă clară. ”Cei care sunt vaccinați vin la școală, conform ordinelor venite de la Ministerele Educației și Sănătății. Avem mulți copii vaccinați, care au împlinit deja 12 ani. De asemenea, 70% dintre profesori sunt imunizați”, a precizat directorul Zamfir.

Liceul ”Nicolae Bălcescu” are 60 de clase.

Inspectoratul Scolar a spus că în Cluj sunt 583 de elevi care își continuă cursurile online, deoarece colegii lor au fost confirmați cu COVID-19. Dintre aceștia, 57 de elevi și 34 de cadre didactice au fost testați pozitiv.

În total sunt 20 de clase din întreg județul Cluj unde elevii învață în online. Cu toate acestea, Inspectoratul a refuzat să spună numele școlilor afectate. 

Comentarii Facebook