Claudiu Silaghi, acuzat ca a manipulat bursa alaturi de Horia Ciorcila, este aparat de Clubul Rotary Parc Cluj Napoca


Claudiu Silaghi, fostul vicepresedinte al Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania, acuzat ca a manipulat bursa alaturi de Horia Ciorcila, este aparat de Clubul Rotary Parc Cluj Napoca.

"Colegul nostru Claudiu Silaghi trece prin momente grele si suntem alaturi de el si familia sa, din 31 decembrie, momentul nefericit al declansarii problemei sale de sanatate, care insa, este o problema personala si nu publica. Nimeni nu poate aprecia in ce masura starea sa de sanatate actuala se datoreaza presiunii la care a fost supus, dar aceasta are contributia sa si este regretabil, pentru ca sanatatea nu i-o poate da nimeni inapoi.

Respectam independenta actului de justitie si ni se pare firesc acesta sa isi urmeze cursul normal, sustinem insa, derularea lui in limitele drepturilor individuale. Credem in nevinovatia colegilor nostri si speram ca o vor demonstra in fata justitiei, dar ne intrebam cum vor putea fi compensate in caz de nevinovatie prejudiciile ireparabile provocate
", se arata intr-un comunicat de presa al Clubului Rotary Parc Cluj Napoca.

Claudiu Silaghi a suferit un infarct in lun ianuarie si a fost internat la Institutul Inimii din Cluj Napoca.

"S-au scris multe in ultima vreme despre Claudiu Silaghi, Horia Ciorcila, Gicu Gansca sau despre altii dintre colegii nostri. Noi ii cunoastem ca fiind oameni a caror activitate profesionala a adus mult bine Clujului si in mod direct multor mii de clujeni. Ei sunt si raman colegii si prietenii nostri dedicati spiritului rotaryan, activi in cele doua proiecte principale ale Clubului Rotary Parc Cluj-Napoca, 'Cantina Sfanta Maria' unde zilnic beneficiaza gratuit de un pranz cald 80-100 de oameni mai putin favorizati, respectiv 'Clasa copiilor de suflet' in care anual pentru 20 de copii cu dificultati materiale si soaciale din mediul rural al judetului Cluj, se asigura gratuit toate conditiile de cazare si scolarizare la un liceu din Cluj-Napoca, constant incepend din anul 2006. Vom continua sa fim solidari si vom duce mai departe proiectele noastre profesionale si sociale in Cluj-Napoca, comunitatea careia ii apartinem", au mai precizat membrii Clubului Rotary Parc Cluj-Napoca.

Horia Ciorcila, presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania, si alte 7 persoane, intre care si Claudiu Silaghi, au fost trimise in judecata de procurorii DIICOT sub acuzatia de manipulare a pietei de capital si spalare de bani.

 

Fostul vicepresedinte al Bancii Transilvania, Claudiu Silaghi, comunica prin telefonul mobil cu traderii SSIF Finwest pentru ca discutiile sa nu apara in evidentele firmei de brokeraj. 

 

Gicu Gansca, despre care se face referire in comunicatul Clubului Rotary Parc Cluj Napoca, apare intr-un alt dosar de manipulare a bursei. Omul de afaceri Gicu Gansca, Rares Nilas, seful BT Securities, si alte trei persoane, au fost trimise in judecata de procurorii DIICOT pentru manipularea bursei.

Comentarii Facebook