Luni 5 Decembrie

Claudia Gherman, noul director al Spitalului Clinic Județean Cluj


Claudia Gherman, noul director al Spitalului Clinic Județean Cluj, numită prin ordin al Ministerului Sănătății, începând cu data de 07.01.2021. 

Prof. Dr. Claudia Gherman este medic primar cu triplă specialitate: chirurgie generală, chirurgie vasculară și chirurgie plastică. Din 2017 până în prezent a fost medic șef al Secției Clinice Chirurgie Generală II. În paralel, desfășoară activitate didactică și de cercetare, fiind, începând cu octombrie 2020, profesor în cadrul UMF ”Iuliu Hațieganu”, Disciplina Abilități - Științe umaniste. 

Cu numeroase articole și cărți publicate, membru al comisiilor profesionale de specialitate și director al Centrului de Aptitudini Practice și Simulare în Medicină, Prof. Dr. Claudia Gherman preia conducerea spitalului, având ca priorități de management optimizarea activității medicale în contextul COVID-19, continuarea proiectelor de modernizare, dezvoltarea cercetării și implementarea proiectelor de inovare în domeniul medical.

Adela Golea și-a dat demisia. De ce pleacă ”creierul” UPU Cluj și al Spitalului Județean Cluj

Spitalul trece printr-o perioadă extrem de dificilă, ținând seama de pandemia COVID-19. Tocmai de aceea, mă îndrept cu mulțumiri către echipa managerială anterioară, pentru efortul imens depus în aceste luni ale pandemiei, pentru a menține în siguranță deopotrivă pacienții și angajații spitalului. Sunt pe deplin încrezătoare că prin muncă în echipă, respect și grijă pentru oameni putem depăși orice criză”, a declarat Prof. Dr. Claudia Gherman la preluarea mandatului. 

Prof. Dr. Claudia Gherman a mai avut funcția de manager interimar al SCJU în 2013, iar între anii 2012-2013 a ocupat funcția de director medical al spitalului. 

Claudia Gherman îl înlocuiește fără concus, fiind numită interimar, pe Petru Șușcă, manager de 7 ani al Spitalulu Clinic Județean Cluj, care rerușit să redreseze financiar unitatea sanitară și să lase un excedent financiar de 58 de milioane de lei.

Comentarii Facebook