Adela Golea și-a dat demisia. De ce pleacă ”creierul” UPU Cluj și al Spitalului Județean Cluj


Adela Golea demisia - Medicul Adela Golea, directorul medical al Spitalului Clinic Județean Cluj, și-a dat demisia joi dimineața.

Nu mai pot. A fost o perioadă mai grea pentru mine. E o decizie personală și nu are legătură cu demiterea directorului Petru Șușcă. Mai departe voi rămâne cadru didactic la UMF Cluj și medic primar la UPU. Eu am mai vrut să plec, dar pentru că a fost situația cu pandemia COVID, am decis să rămân și să ajut”, a declarat Adela Golea, pentru Știri de Cluj, după ce și-a dat demisia. 

Despre anii în care a condus UPU Cluj și Spitalul Clinic Județean Cluj, Golea a spus că a pus pe picioare protocoalele existente și adus personal în secțiile critice. ”Eu zic că pentru spital am făcut protocoale și reorganizare. Anul trecut a fost dificil și am venit în sprijinul situației și am sistat pacienții. Poate că nu am reușit tot ce am vrut să fac și am deranjat colegii, dar am vrut să ajut. Am sprijinit cu persoanl secțiile unde erau probleme critice din acest motiv”, a mai spus director demisionar. 

Adela Golea nu a vrut să comenteze schimbarea conducerii. ”Schimbarea va depinde mult de echipă și de cum vor manageria situația. Nu pot să mă pronunț”, a mai spus aceasta.

Petru Șușcă, demis de la șefia Spitalului Clinic Județean Cluj

Medicul Adela Golea a fost condamnat la închisoare cu suspendare, după ce s-a opus ca șoferii băuți să fie primiți prioritar în UPu Cluj în vederea prelevării probelor biologice, îanintea pacienților care au nevoie de îngrijire.

În perioada în care a fost medic șef la UPU Cluj, Adela Golea (ulteriro a devenit director medical pe tot Spitalul) a dat un ordin pentru a preveni supraaglomerarea unității, care se ”sufoca” din cauza numărului mare de cazuri, unele care putea fi preluate de alte unități de primire a urgențelor . Ordinul respectiv se referă la faptul că medicii și asistentele medicale trebuiau să se ocupe cu prioritate de pacienți și nu de cazurile de șoferi cu alcoolemie în sânge, aduși de polițiști. 

Acest ordin a fost privit de IPJ Cluj ca un abuz în serviciu, Adela Golea fiind trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca, pentru instigare la abuz în serviciu în formă continuată. 


Comentarii Facebook