CJ Cluj susține că pista de la Aeroport are probleme. SC Napoca se apăra: totul e la standard

 

Constructorul, SC Napoca SA, susține că acuzațiile nu sunt reale. ””Societatea de Constructii Napoca SA, in calitate de constructor a lucrarilor de extindere si modernizare a infrastructurii Aeroportului International “Avram Iancu” din Cluj, respinge categoric acuzatiile formulate public la adresa noastra de Consiliul Judetean Cluj, considerandu-le lipsite de suport real, denigratoare si contraproductive.

 

Subliniem ca executia pistei de decolare-aterizare de 2100 m, precum si a platformelor de garare, s-au realizat in conditii tehnice de inalta calitate, la cele mai exigente standarde in materie, fapt confirmat de certificarea acordata de Autoritatea Aeronautica Civila Romana dar si de companiile aeriene care opereaza pe aeroport.Dinamica puternic ascendenta a traficului de calatori, efectele pozitive asupra evolutiei economice a judetului demonstreaza rentabilitatea si eficienta acestei investitii publice de mare anvergura.

 

Avand  in portofoliu executia unor lucrari de referinta in domeniul infrastructurii aeroportuare care ne-au consacrat drept  unul din liderii nationali de profil, Societatea de Constructii Napoca SA a realizat recent si caile de rulare ale Aeroportului Militar din Fetesti, poarta de aterizare  a avioanelor F16 din Romania, un success care probeaza suplimentar expertiza si performanta noastra in realizarea unor astfel de lucrari.

 

Asemenea investitii de mare calibru, au contribuit la construirea unui renume pe piata constructorilor, precum si a unui prestigiu in mediu de afaceri, valori pe care le pretuim si le protejam, prin abordarea onesta si profesionista a proiectelor in care ne implicam.

 

In calitate de companie listata pe piata de capital, in conditii de transparenta anteprenoriala corecta,  dorim sa ii asiguram pe investitorii si actionarii nostrii de soliditatea performantelor noastre, de eforturile permanente pentru atingerea unor bilanturi profitabile si sigure.

 

Vom trata cu seriozitate si responsabilitate obiectiile formulate prin demersul public al administratiei judetene, pe care le vom demonta in fata celor in drept, atasati fiind de autenticitatea pozitiei noastre, de valoarea lucrarilor executate dar si de increderea intr-un climat propice evolutiei reale a Clujului la care suntem chemati sa contribuim toti, indiferent de pozitia detinuta”.

 

Consiliul Județean Cluj a vizitat noua pistă de 2.100 de metri de la Aeroportul Cluj, dar și platforma de parcare și acuză că sunt probleme. 

 

În urma controlului s-a constatat că pista prezintă fisuri încă din perioada de garanție. ”De asemenea, s-a constatat că amplasamentul platformei de garare avioane, etapa a 2-a, avea pietrișul excavat (furat) la adâncime de 2-3 m. Din incinta aeroportului s-a furat și valorificat pietrișul excavat. 

 

Prin aceasta s-a prejudiciat bugetul public, terenul fiind proprietatea publică a județului Cluj.

 

Platforma de garare, etapa 1, nu este terminată nici în prezent conform contractului cu constructorul și a proiectului. Recepția acesteia s-a făcut ilegal în absența CJ Cluj ca proprietar dar și a ISC”.

 

Comentarii Facebook