Circa 150.000 de români, dependenţi de jocurile de noroc


Supervizorul asociaţiei APTA-TESG, Cristian Noaghi, a anuntat că circa 150.000 de români sunt dependenți de jocurile de noroc.

"Peste 1.500.000 de persoane participă într-un fel sau altul la un anumit joc de noroc, fie că se cheamă casino, slot, pariuri sportive sau bingo. Toate produc mai mult sau mai putin dependenţă. Dintre aceştia estimăm un procent de 5 - 10% indivizi care sunt adictivi faţă de jocurile de noroc, ajutaţi fiind şi de o ofertă impresionantă din partea pieţei de profil, care nu face altceva, mai ales în vremuri de criză, decât să intensifice dependenţa", a declarat Cristian Noaghi.

APTA-TESG (Asociaţia pentru Prevenirea şi Tratarea Adicţiei - Transparenţă şi Egalitate de Şansă în Gambling) este o entitate privată, structurată ca un ONG, vcare luptă pentru reducerea dependenței de jocurile de noroc.

"Dorim semnalarea derapajelor de pe piaţa de gambling, atenţionarea organelor competente despre neregulile din piaţă, crearea de workshop-uri permanente cu psihologi, sociologi şi medici pentru a explica cum se manifestă dependenţa în diferite zone ale industriei de gambling. De asemenea, urmărim interacţiunea permanentă cu grupurile de psihologi care activează în interiorul asociaţiei, acţionarea în instanţă a organizatorilor din gambling care nu respectă legea sau o interpretează în defavoarea participanţilor la joc, anchete jurnalistice, să oferim asistenţă juridică etc", adaugă Noaghi.

Comentarii Facebook