Cetateanul arab, care construieste un bloc ilegal pe strada Bucuresti, este urmarit penal. Constructia continua!


Cetateanul arab, Awwad Jamal, care construieste un bloc fara nicio autorizatie pe strada Bucuresti, nr. 4, este urmarit penal de procurori. Lucrarea continua, insam nestingherita.

"Procuratura a inceput urmarirea penala pentru lucrarile ilegale de pe Bucuresti nr 4. In urma scrisorii deschise a dat inceperea urmaririi penale impotriva investitorului de pe strada Bucuresti numarul 4.

Din nefericire am vazut ca azi dimineata lucrau. Am facut o interventie catre Tribunalul Comercial si Judecatoria Cluj Napoca, pentru a judeca cu celeritate actiunea de ordonanta presedintiala pentru suspendarea lucrarilor. Pentru ca practic este pus in pericol dreptul de proprietate garantat de Constitutie pentru ca cei care au construit acel bloc au obturat in totalitate ferestrele de aierisire de la baile locatarilor de pe strada Bucuresti
", a declarat astazi primarul Sorin Apostu, cel care a trimis in luna octombrie o scrisoare deschisa autoritatilor abilitate sa ia masuri impotriva cetateanului arab, care ridica blocul pe strada Bucuresti.
 
Politia comunitara a aplicat pana acum amenzi in valoare de 10.000 de lei pe numele lui Awwad Jamal si a dispus sistarea lucrarilor, dar cetateanul arab nu a oprit lucrarile. Primaria clujeana a facut si plangere penala, care va fi judecata in 14 aprilie 2011.

Primarul s-a plans ca administratia locala nu are parghiile necesare pentru a "impiedica producerea unor astfel de derapaje" si le cere parlamentarilor sa faca demersuri pentru a schimba legislatia.

In 14 octombrie, edilul a trimis o scrisoare deschisa mai multor oganisme ale statului prin care cerea ajutor. "Le solicit companiilor furnizoare de utilitati sa nu accepte racordarea acestui imobil la retelele lor, pentru a face imposibila valorificarea acestuia. De asemenea, solicit Inspectoratului de Stat in Constructii sa verifice cu mare atentie riscul pe care acest imobil ilegal il reprezinta pentru locuitorii din zona", a mai precizat edilul.

Pana cand nu va fi emisa ordonanta presedintiala, insa, lucrarile nu vor puteaa fi stopate.

Comentarii Facebook