Miercuri 24 Aprilie

99 de stele 3D vor impodobi Clujul de Craciun si Revelion


99 de stele 3D vor putea fi vazute in acest an pe strazile Clujului, in perioada sarbatorilor de iarna. Ornamentele sunt folosite in premiera de firma Elba SA, care sigura iluminatul stradal de sarbatori.

"Am inceput montatrea iluminatului festiv de sarbatori. Acesta este mult mai sarac, cu 25 % fata de anul trecut, si am negociat cu Elba SA de asa natura incat corpurile de iluminat sa acopere aceleasi strazi. Este vorba despre 7,5 de turturi luminosi de culoare alba, 789 metri patrai de perdele luminoase, 87 de bannere cu 'La multi ani!', 387 de figurile de stalpi si 99 de stele 3D. Practic stele 3D si candelabrele sunt corpurile noi care apar in acest an. Conform contractului, cel putin jumatate din lucrurile montate in municipiu trebuie sa fie noi in fiecare an, lucruri care nu au mai fost montate", a declarat primarul Sorin Apostu.

Pentru prima data vor fi imposobite si strazile de circulatie pietonala din centrul orasului: Episcop Ioan Boc, Fortaretei, Potaissa si Inocentiu Micu Klein.

"Culoarea preponderenta va fi alba, dar in zonele unde sunt sponsori culoarea va fi specifica. In Piata Unirii va fi portocaliu, acolo iluminatul este sponsorizat de firma Orange, iar in piata Mihai Viteazul va fi rosu, sponsorizarea este facuta de Ursus. De asemenea, brazii din oras vor fi decorati de diverse firme", a mai spus primarul Sorin Apostu.

Iluminatul de sarbatori va costa in acest an 860 de mii de lei. Va fi facuta economie si la energia electrica pentru ca vor fi folosite LED -uri, in loc de beculete.

Comentarii Facebook