Miercuri 24 Aprilie

Un cetatean arab ridica un bloc ilegal pe strada Bucuresti! Primaria a ajuns sa se roage de alte institutii ca sa stopeze lucrarile


Primarul Sorin Apostu se roaga de institutiile statului sa puna lacat pe un santier ilegal, unde cetateanul strain Awwad Jamal construieste un bloc fara a avea nicio autorizatie.

"Ne confruntam la Cluj-Napoca cu o situatie fara precedent, in care un om isi bate joc cu nepasare, nesimtire si aroganta de legile romanesti si de autoritatea statului. in totalul dispret al legii, Awwad Jamal, cetatean strain, a demolat un imobil si construieste un bloc pe strada Bucuresti nr. 4 fara a avea nici un fel de acte necesare unor asemenea lucrari", scrie Sorin Apostu in scrisoarea adesata autoritatilor.

Politia comunitara a aplicat pana acum amenzi in valoare de 10.000 de lei si a dispus sistarea lucrarilor, dar Awwad Jamal nu a oprit lucrarile. Primaria clujeana a facut si plangere penala, care va fi judecata in 14 aprilie 2011.

"Verificarile constante ale Politiei Comunitare au aratat ca lucrarile ilegale de edificare au continuat, fapt care a dus la redactarea unei cereri de ordonanta presedintiala pentru oprirea imediata a acestora. Termenul stabilit de Judecatoria Cluj-Napoca este de 21 octombrie 2010. Am folosit toate prevederile legale, dar fara vreun rezultat: lucrarile continua, cu sfidarea pe fata a legii si a statului roman. Ba, mai mult, Awwad Jamal le-a declarat cu seninatate jurnalistilor ca vrea sa termine constructia ilegala inainte de finalizarea proceselor, pentru ca asa nimeni nu i-o va mai demola", a mai precizat Sorin Apostu..

Primarul se plange ca administratia locala nu are parghiile necesare pentru a "impiedica producerea unor astfel de derapaje" si le cere parlamentarilor sa faca demersuri pentru a schimba legislatia.

"Le solicit companiilor furnizoare de utilitati sa nu accepte racordarea acestui imobil la retelele lor, pentru a face imposibila valorificarea acestuia. De asemenea, solicit Inspectoratului de Stat in Constructii sa verifice cu mare atentie riscul pe care acest imobil ilegal il reprezinta pentru locuitorii din zona", a mai afirmat edilul.

Mesajul a fost trimis Inspectoratului Judetean de Stat in Constructii Cluj, Inspectoratului Teritorial de Munca, Politiei municipiului Cluj-Napoca, Garzii Financiare, Electrica, E.ON Gaz Romania, Companiei de Apa Somes SA, Judecatoriei Cluj-Napoca, parchetului de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca si parlamentarilor din Cluj.

Comentarii Facebook