Centrul de dializă de la Dej nu se mai ÎNCHIDE. Pacienții au renunțat la grevă

 

Pacienții de la Dej care au intrat în grevă vineri, speriați că centrul de dializă din localitate va fi închis, au renunțat la proteste.

 

Pacienţii Centrului de Dializă din Dej care au intrat, vineri, în greva foamei, au întrerupt, luni, protestul. Am avut o întâlnire cu conducerea companiei care administrează centrul şi am primit asigurări că unitatea nu se va desfiinţa. Am căzut de acord să colaborăm cu dânşii şi vom avea la începutul lunii septembrie o întâlnire legată de iniţierea unor demersuri comune în vederea adoptării unor modificări legislative din domeniu. De asemenea, pacienţii Centrului de Dializă Dej am pus bazele unei asociaţii, Humanitas, care va apăra drepturile noastre”, a spus Vasile Bunea, cel care a inițoiat protestul.

 

Reprezentanții firmei care deține Centrul de Dializă din Dej au avut o întâlnire şi cu prefectul judeţului Cluj, Ioan Gheorghe Vuşcan.

 

Lucrurile funcţionează în continuare la Centrul de Dializă din Dej, există o continuitate a tratamentului, nu există nicio problemă. Nu s-a pus problema închiderii centrului. Încercăm să găsim o soluţie alternativă ca acest centru să funcţioneze mai departe. Este un număr restrâns de pacienţi în Dej, iar un centru care nu are suficienţi pacienţi, nu are venituri care să acopere cheltuielile. Soluţia găsită este legată de o serie de acţiuni prin care să reuşim să convingem anumiţi pacienţi care acum nu se tratează în Dej, să vină la acest centru”, a spus directorul companiei, Alexandru Cioran.

 

Nu se poate lua o astfel de decizie de închidere a Centrului de Dializă din Dej, pentru că nu discutăm de cărămizi, ci e vorba de oameni, cu necazuri şi cu o situaţie medicală deosebită. Trebuie discutate variante pentru continuarea activităţii acestui centru, şi vom face o discuţie cu cei din Bistriţa Năsăud, pentru ca mai mulţi dializaţi să vină să îşi urmeze tratamentul la Dej. De asemenea, sunt pacienţi din Dej care preferă să vină la Cluj-Napoca, iar aceştia ar putea să rămână în zonă. Trebuie să ridicăm numărul de dializaţi pentru ca acest centru să devină eficient. Ar fi nevoie de circa 55 de pacienţi, faţă de 39 câţi sunt acum”, a spus Vuşcan.

Comentarii Facebook