Centru de Vaccinare de la Apahida nu poate fi deschis pentru că nu sunt medici și personal


Primarul comunei Apahida, Grigore Fati, a spus că centrul de vaccinare de la Apahida, amplasat în căminul cultural din Sânnicoara, va fi funcțional din punct de vedere logistic vineri, 15 ianuarie, dar nu are personal.

Fati a declarat pentru Știri de Cluj că centrul a fost amenajat în căminul cultural, în birourile de la etajul întâi. ”Avem acolo cinci birouri, care acum sunt cabinete de vaccinare. Vineri va fi totul funcțional, dar nu avem medici, asistente, medic coordonator, medic de terapie intensivă. Noi nu avem un spital în subordine sau cabinete și să mutăm personalul de acolo.

Din noiembrie, de când am fost desemnați centru de vaccinare nu s-a putut da o hotărâre pe baza căreia să putem angaja cadre medicale. Probabil că nu au avut timp cei de la guvernare. Este un haos generalizat. Noul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, este absent total și nu spune nimic. Noi așteptăm să vedem ce se va decide”, a spus Grigore Fati.

Acesta a precizat că în centrul din Sânnicoara se vor vaccina 5000 de oameni, în faza a doua, care trebuia să înceapă în 15 ianuarie. ”Noi am pregătit două cabinete. Trebuie să avem acolo 4 medici, 4 asistente, un medic coordonator, un medic de terapie intensivă, infirmiere și registratori, adică vreo 12 - 14 oameni, pentru care trebuie un buget lunar de 100.000 - 140.000 de lei, iar în 6 luni ajungem la 700.000 de lei, suma minimă. Sperăm să ne deconteze. Poate că în noua decizie va scris asta. În plus, să ni se spună cum să facem angajările”, a mai precizat Fati.

În Apahida, se vor vaccina oameni din cinci localități: Apahida, Jucu, Cojocna, Bonțida și Dăbâca. Transportul celor care se vor imuniza nu se știe cine îl va suporta.

Comuna Chinteni va fi centru de vaccinare! Lucia Suciu acuză că e HAOS și spune că un SINGUR OM din județ ar putea face ordine

Comentarii Facebook