Fost primar din Cluj, mort de COVID 19 la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj


Fostul primar al Dejului, Gheorghe Benea, a murit de COVID-19. Benea a fost primar în anul 1990 si mulți ani director al Combinatului de Celuloza si Hartie din Dej.

Benea avea 67 de ani și a murit în noaptea de luni spre marți la Spitalul de Boli Infectioase din Cluj-Napoca.

Gheorghe Benea s-a nascut in 17 ianuaria 1954 in localitatea Lemniu din judetul Salaj, dar si-a efectuat studiile la Cluj-Napoca, absolvind ca sef de promotie, in anul 1973, Liceul “Gheorghe Sincai” din Cluj-Napoca. In 1979 absolvea Facultatea de Tehnologie Chimica Iasi, sectia Celuloza, Hartie si Fibre de vascoza, studii care l-au ajutat ani mai tarziu sa conduca Combinatul de Celuloza si Hartie din Dej, unde a inceput ca si chimist in anul 1981, promovand ca sef de sectie in 1983.

In anul 1990, din ianuarie pana in iunie, s-a aflat la “carma” municipiului Dej, fiind primarul orasului, iar mai apoi, pana in anul 1998 fiind director tehnic la Combinatul de Celuloza si Hartie din Dej. Din 1998 si pana in 2004, a fost director la  SOMES SA.

O perioada de timp, dupa anul 2009, s-a aflat si la conducerea Loteriei Romane, iar in anul 2012 si-a incercat din nou norocul la Primarie, insa a fost invins de Morar Costan.

gheorghe-benea.jpg

Gheorghe Benea era casatorit si avea doi copii: un fiu si o fiica, scrie Dejeanul.ro.

Comentarii Facebook