Ce sumă i-au cerut cei de la Supercom unui clujean pentru a ridica 4 saci cu frunze? ,,Nu mi se pare ok. Se poate găsi o soluție civilizată”


Încă un clujean a rămas surprins de prețul cerut de Supercom la colectarea deșeurilor deșeurilor de pe lângă casă. Acesta spune că operatorul de salubritate i-a cerut 263 de lei pentru a colecta 4 saci de frunze. 

”Potrivit https://primariaclujnapoca.ro/salubritate/colectarea-selectiva-a-deseurilor/, la case, resturile vegetale (iarba cosita, frunze, crengi) se ridica de catre operatorul de salubritate (Supercom) in baza unei cereri si contra cost. Am contractat firma pentru a ridica 4 saci de 50L (nici aia plini) de iarba si frunze si mi s-a pretins suma de 263 lei. Nu am o problema sa platesc pentru resturile vegetale suplimentar dar este exagerat de mare costul. Potrivit paginii de mai sus, costul de preluare al deseurilor este 301 lei pe tonă. Sacii nu cred ca au 10kg in total. Nu mi se pare ok. Se poate găsi o soluție civilizată de colectare a deseurilor vegetale in zonele de case la un pret rezonabil?”, a sesizat clujeanul primăriei.

Într-adevăr, potrivit site-ului Primăriei colectarea deșeurilor vegetale se face în următorul mod:

La blocuri, deșeurile vegetale rezultate din toaletarea spațiilor verzi aferente asociațiilor de proprietari (domeniul public) se depozitează pe spațiul verde, în zonă cu acces auto, cu respectarea perioadelor de toaletare și cu anunțarea Serviciului Spații verzi din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca. 

La case, ridicarea acestora se va face de către operatorul de salubritate, contra cost, în baza unei solicitări.

Potrivit informațiilor obținute de la operatorul de salubritate, costul minim al unei ridicări este de 190,69 +TVA, în limita a 5 metri cubi. Astfel, această sumă ar fi datorată pragului minim impus de Supercom pentru astfel de ridicări, lucru care nu este menționat în secțiunea ”tarife” de pe site -ul Primăriei Cluj-Napoca.

Alo, Tișe, Boc! Pățania unei clujence care a cerut ridicarea unei saltele de către Supercom. Femeia a demascat posibile ilegalități - VIDEO

Comentarii Facebook