Ce spune Raed Arafat despre ACCIDENTUL AVIATIC din MUNŢII APUSENI

 

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a comentat şi el modul în care s-a intervenit în operaţiunile de salvare din Munţii Apuseni.

 

Raed Arafat a povestit că el se afla în Ungaria la o reuniune NATO şi a aflat despre accident de la doctorul Irinel Popescu, care fusese la rândul său sunat de medicul supravieţuitor al accidentului, Radu Zamfir. 

 

Arafat a sunat autorităţile competente, printre care se numără şeful IGSU, Ion Burlui şi ministrul MApN, Mircea Duşa.

 

"Un astfel de sistem trebuie să funcţioneze, indiferent dacă eu sunt sau nu în România. Şi lucrul acesta s-a întâmplat. Echipele noastre au intervenit, au făcut treabă, iar spitalul a fost şi el pregătit. Eu am stat atunci, întreaga seară, în legătură, prin telefon, de la Budapesta, unde mă aflam la o întâlnire, la Centrul Medical de Excelenţă NATO, cu miniştrii şi cu colegii mei. Am primit peste 150 de telefoane. Am anunţat de accident pe cine treabuia să anunţ: medici, SMURD, la Poliţie. Dacă eram în ţară, sunam eu la 112. Dar nu am fost", a precizat Arafat, la Antena 3.

 

Raed Arafat a spsu că se afla la Budapesta, la Centrul Medical de Excelenţă NATO, unde a condus o delegaţie din România, pentru perfectarea unei colaborări care presupune pregătirea personalului NATO, pe anumite domenii, la Târgu Mureş. 

 

Arafat a spus că, dacă el sae afla în România, nu ar fi putut face mai multe şi că sistemul SMURD a funcţionat.

 

În accidentul aviatic din comuna Horea, de la graniţa judeţelor Alba şi Cluj, au murit Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion, alte 4 persoane au fost rănite grav, iar medicul Radu Zamfir uşor.

Comentarii Facebook