”Ce oameni sunteți să abandonați câinii? Vă e frică de Dumnezeu?” - Prinși când abandonau câinii la Cluj


Trei indivizi din județul Alba au fost descoperiți în flagrant în timp ce abandonează câini în zona localității Poiana Horea, comuna Beliș, județul Cluj.

Martorul care a surprins această acțiune nemiloasă i-a filmat și documentat. De-a lungul anilor, locuitorii din Poiana Horea s-au confruntat cu o creștere alarmantă a numărului de câini abandonați. Suspiciunile legate de aducerea lor din județul Alba au fost confirmate recent, când acești trei bărbați din Trifești, comuna Horea, județul Alba, au fost prinși în timp ce comiteau această faptă dezumanizatoare. În plus, cei trei au fost învățați o lecție de morală pentru acțiunile lor condamnabile.

Ce oameni sunteți să abandonați câinii? Vă e frică de Dumnezeu? Cred că mergeți și în biserică. Știți că-s făcuți de Dumnezeu și voi îi abandonați? Sper să vă abandoneze Dumnezeu și pe voi, pe drum. Fără mâncare și fără nimic. Așa să facă și Dumnezeu cu voi. Un pic de suflet în voi nu aveți nimic, mă. Cum puteți face așa ceva? Și gunoi aruncați aici și câinii. Dacă vreți să nu mai facă câini, îi duceți la castrat. Este gratuit”, a spus pe materialul video cel care a filmat, conform Info Huedin.

De când a început iarna, numeroși câini au fost observați în Poiana Horea.

Comunitatea locală a intervenit imediat, adăpostind aceste animale în propriile gospodării. Este important de menționat că abandonează câinele poate fi sancționat cu amenzi cuprinse între 3.000 și 12.000 de lei conform legislației în vigoare. Situația se complică și mai mult în cazul în care animalul abandonat prezintă răni sau suferă leziuni ca urmare a actului de abandon, atrăgând după sine deschiderea unui dosar penal.

Comentarii Facebook