Ce măsuri ar putea intra în vigoare de 1 iunie? Cluj-Napoca va scăpa de mască


A fost făcut public documentul care conține măsurile de relaxare ce ar urma să intre în vigoare de la 1 iunie, propuse  de Ministerul Economiei. Acestea sunt diferite de cele făcute de Comitetul Interministerial.

Cluj-Napoca scapă de mască din 1 iunie

Potrivit documentului propus de Ministerul Economiei, masca nu ar mai fi obligatorie în aer liber, începând din 1 iunie, dacă se va ajunge la un grad de vaccinare de 50% în localitate. Același lucru ar trebui să se întâmple și în spațiile publice, însă aici este vorba de un grad de vaccinare de 70%. În Cluj-Napoca, vaccinarea anti-COVID a luat amploare, astfel că nu mai durează mult până se va ajunge la un procentaj de vaccinare de 50%, fiind acum de aproximativ 40%.

Fără restricții de circulație

Pe de altă parte, dacă propunerile vor fi acceptate, românii vor scăpa de restricțiile de circulație dacă gradul de vaccinare va depăși 50% din populație.

În ceea ce privește măsurile de relaxare pentru industria hotelieră, se elimină limitarea gradului de ocupare de 70%. De asemenea, evenimentele din interiorul hotelurilor vor putea fi organizate doar cu persoane vaccinate.

Accesul la piscine, atât în cazul celor interioare, cât și în cazul celor exterioare, se va face, doar în cazul persoanelor imunizate sau a celor care au fost infectate și pot demonstra acest lucru,

În cazul barurilor și restaurantelor, se elimină orice limitare privind capacitatea de servire, dar sunt înlocuite cu măsuri de distanțare. La o incidență între 3 și 7.5 cazuri la mia de locuitori restaurantele rămân deschide doar pentru persoanele vaccinate.

Evenimentele cu peste 20 de persoane ar putea fi reluate doar pentru persoanele vaccinate, aici fiind vorba de nunți sau botezuri.


Comentarii Facebook