Ce a declarat taximetristul care l-a scos din țară pe Cătălin Cherecheş. Autoritățile nu sunt sigure dacă primarul fugar se ascunde în Franța sau Italia


Şoferul care l-a trecut graniţa şi l-a dus în Ungaria pe edilul-fugar, condamnat la cinci ani de închisoare pentru luare de mită, a povestit traseul primarului. Acesta susţine că n-a știut în niciun moment cine este, de fapt, clientul său, Cătălin Cherecheș.

„Eu nu îl cunosc pe domnul primar. Era doar un drum de-al meu, unul normal, fără să îl ştiu, fără să îl cunosc. Eu din Satu Mare l-am luat în maşină şi am mers cu el până în Ungaria. Sunt un simplu taximetrist, fără să cunosc nimic, era un simplu drum de rutină. Din staţie m-a luat. Nu mi-a zis nimic ieşit din comun”, a declarat taximetristul pentru Antena 3 CNN.

Vinerea trecută, chiar în ziua fugii sale, Cătălin Cherecheş a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru corupţie. Judecătorii de la Curtea de Apel din Cluj-Napoca au decis de asemenea că edilul nu va mai putea fi ales într-o funcţie publică timp de cinci ani şi au păstrat sechestru asigurător impus în momentul începerii anchetei.

Ieri a apărut o nouă pistă în ceea ce priveşte locul în care s-ar putea afla Cătălin Cherecheș. Autoritățile iau în calcul că primarul ar putea să fie în Franța. Acolo deja s-a luat legătura cu autoritățile pentru demararea căutărilor. Nu s-a renunţat nici la varianta în care edilul s-ar putea afla în Italia, acolo unde apropiații lui au vorbit despre faptul că acesta şi-ar căuta o locuință și unde mama lui are o afacere, notează sursa citată.

Comentarii Facebook