Caz nou de Coronavirus confirmat la Cluj de medicii epidemiologi pe baza unei probe trimise din Hunedoara


Un nou caz de coronavirus a fost confirmat de medicii din Cluj. 

A fost confirmat un nou caz pozitiv în urma testului pentru Coronavirus (COVID-19), respectiv un bărbat de 40 de ani din Hunedoara. 

Persoana se afla în izolare la domiciliu din 26 februarie, întrucât a revenit în țară din Italia (Bergamo). În cursul zilei de ieri i-au fost recoltate probe, după ce bărbatul a manifestat febră. 

Bărbatul va fi internat la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara și a fost declanșată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor persoanelor cu care s-a aflat în contact”, a precizat prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

În județul Cluj sunt 661 de persoane izolate. Pacientul din Maramureș depistat pozitiv în urmă cu 7 zile se simte mai bine, starea lui se ameliorează. 

Medicii de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj au făcut până acum circa 20 de teste unor probe trimise din județele învecinate. Din acestea, două au ieșit pozitive, iar un singur pacient este internat la Cluj, cel din Maramureș. 

La nivel național sunt 9 cazuri de coronavirus.

Proba a fost făcută la Cluj pentru că la Timișoara se fac foarte multe teste de la persoanele care au intrat în contact cu cei persoanele deja bolnave.

Comentarii Facebook