Cine este pacientul cu coronavirus de la Cluj


Un bărbat de 45 de ani a fost diagnosticat cu coronavirus la Cluj. Este vorba despre un maramureşean, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.

Bărbatul de 45 de ani lucrează ca sudor în Italia. Acesta ”vine din afara zonelor din Italia carantinate, care se întoarce în ţară pe 25 februarie, fiind bolnav în Italia unde merge la medic, i se prescrie un tratament simptomatic şi pleacă acasă. Ajunge în România, având febră, se prezintă la spital în Maramureş, este internat la Clinica de Boli Infecţioase, unde primeşte tratament simptomatic şi se face testarea, ieri prezentând un grad de insuficienţă respiratorie, este transferat la Cluj. Azi ne vine confirmarea de pozitiv la coronavirus”.

Caz de coronavirus CONFIRMAT la Cluj - VIDEO 

Referitor la cazul persoanei din Maramureș, internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj, prin transfer de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Baia Mare, prefectul Clujului, Mircea Abrudean, precizează: 

Acesta este un bărbat de 45 de ani, care vine din zona din afara definiției de caz, în afara zonelor din Italia carantinate sau cele care se află, în prezent în definiție, fiind una dintre cele 2 persoane pentru care se aștepta rezultatul infecției cu Coronavirus la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca. 

Conform buletinului de analize medicale efectuate la Timișoara, se confirmă infecția cu Coronavirus. În cursul zilei de astăzi, se vor finaliza și rezultatele analizelor efectuate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, acestea aflându-se în prezent în lucru. 

Încă din momentul transferului de la Baia Mare, s-a urmat cu strictețe protocolul prevăzut în aceste situații, astfel că nu a existat contact cu cazul, cu excepția echipei medicale special pregătite pentru transportul în siguranță și intervenția specifică. De asemenea, persoana a fost internată în secția clinică, pe circuitul separat de preluare. 

Diagnosticul pacientului este de pneumonie interstițială, cu manifestări de astenie și dificultăți respiratorii ușoare la efort în cazul deplasării.

Starea generală de sănătate este relativ bună, fară elemente de gravitate. În măsura în care vor exista elemente noi, le vom comunica în timp util”.

----------

UPDATE

Rezultatele de laborator efectuate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca arată că pacientul din Maramureș este pozitiv, iar în ceea ce privește a  doua persoană din județul Cluj rezultatul a ieșit negativ. Testele făcute la Cluj-Napoca le confirmă pe cele de la Timișoara.

Comentarii Facebook