Caz incredibil la Turda! Poliția e acuzată că nu s-a reformat și favorizează relațiile


O femeie de afaceri din Turda și fiul ei sunt acuzați că au vorbit ca la ușa cortului cu un clujean nemulțumit că un utilaj adus pentru ștergerea geamurilor a blocat trotuarul.

Omul a chemat Poliția, dar a fost luat la mișto și trimis la plimbare.

Ieri, (25.11.2019) venind de la Kaufland, vis-a-vis de sala de jocuri Baum Games, acest utilaj era parcat atât pe trotuar cât și în parcare, în așa fel încât pietonii nu mai aveau posibilitatea să treacă prin zona. Pentru că nu aveam pe unde să trec, deoarece utilajul bloca accesul pietonilor, am solicitat foarte frumos, persoanei care manevra utilajul să îl mute puțin cât timp nu îl folosește, pentru ca pietonii nu au pe unde sa mai circule.

Eu: Vă rog să mutați puțin utilajul, ca să putem sa trecem, sa nu fim nevoiți să ne deplasăm pe partea carosabilă!

Șoferul utilajului: Ce-ți trebuie mă, treci peste utilaj sau ocolește pe șosea în p... la mea! 

Eu: Domnule, cum sa ocolesc utilajul pe șosea, ce siguranță am că nu mă lovește o mașină, dacă eu circul pe jos pe mijlocul benzii de circulație?

Șoferul utilajului: Hai du-te în p.... la mea!

Intervine în apărarea șoferului, un tânăr… Între timp, am aflat că tânărul care era foarte nervos și se manifesta în fața mea prin amenințări și înjurături, este Mihai Pogacean, fiul Alinei Pogacean. 

Tânărul mi se adresează din interiorul clădirii și între timp vine către mine zicând: Bă, du-te în p.... la mea de aici că-ți dau doi pumni! Du-te în p.... la mea pe șosea!

Între timp, sare în apărarea tânărului chiar mama lui, constatând că doamna este nimeni alta decât Pogacean Alina (persoana care în urma cu câțiva ani, a avut un depozit de legume fructe la parterul imobilului).

Doamna respectivă a început să mă înjure și să mă amenințe cu bătaia, din interiorul clădirii. 

Între timp, sun la 112 pentru că persoanele respective vroiau sa sară la bătaie pentru că le-am deranjat din munca lor, cerând dreptul care îmi aparține, dreptul la liberul acces pe trotuar, fiind pieton și pentru faptul ca am refuzat să mă deplasez pe carosabil printre mașinile care circulau. 

Sun la 112, explic cele întâmplate... Operatorul, ok stați acolo ca trimit un echipaj....aștept...

Între timp, am mai fost sunat de alți Polițiști din cadrul Poliției Turda, care m-au întrebat ce se întâmplă, spunând că în 5 sau 6 minute vor ajunge. 

Între timp, doamna Pogacean Alina și fiul ei au mai încercat sa ma înduplece să plec din zonă, pentru ca zona ar fi a lor. 

Doamna Pogacean Alina: Sunt curioasa ce va face Poliția, râzând... 

După treizeci de minute sun din nou la 112, explic ca la fața locului nu a ajuns nici un echipaj... După 5 minute de la al doilea apel, apare un echipaj de Poliție.

În echipaj, un domn și o doamna... 

Polițist : Tu ai sunat mă la 112? Ce ai pățit? Ce te deranjează? 

Eu: Da, eu am sunat! Explic din nou ce sa întâmplat, arătând totodată și imaginile.

Polițist: Păi și nu puteai sa treci, fără să suni la Poliție?

Eu: Pai domnule Polițist, pe unde sa trec dacă utilajul bloca trotuarul și parcarea, iar singurul loc pe unde puteam sa trec, era direct pe șosea, pe mijlocul benzii de circulație? 

Trebuia să circul pe jos, pe șosea printre mașini?

Polițist : Hai ca nu ești tu cu d'astea...

 

Polițistul s-a dus la doamna Pogacean Alina, a discutat cinci minute cu ea... După aceea, la șoferul care manevra utilajul, cu acesta a dat noroc, s-au salutat, se cunoșteau... i-a cerut actele, s-a uitat la ele și cam atât... 

Fără să le aplice sancțiune sau sa ia măsuri pentru că blocau accesul pietonilor pe trotuar.

Polițistul către mine: Hai gata, a fost o situație mai neplăcută, asta e... acum du-te acasă, hai, du-te...

Dragilor, cam asta e Poliția Română și cam atât fac ei atunci când îi soliciți. 

Pe tine ca cetățean, te tratează ca și pe un gunoi și își protejează prietenii și cunoștințele. 

În imagini puteți să vedeți cum persoane cu copii mici erau nevoiți sa se deplaseze pe șosea, prin acest mod, pietonii puteau fi oricând accidentați. 

Deci, persoanele în cauză, ca să își spele geamurile clădirii cu laveta, au închiriat ditamai utilajul, pentru "ștergerea" geamurilor cu laveta au blocat accesul pietonilor pe trotuar cât și în parcare, pietonii nemaiavând pe unde sa circule…

Problema este că aceste persoane sunt protejate de autoritățile locale din Turda și nimeni nu ia nicio măsură ca persoanele respective sa nu se mai lege de pietoni și să oblige pietonii sa circule pe șosea, pentru ca zona respectivă le-ar aparține lor. 

Persoanele respective au mai spus ca le doare fix undeva că pietonii nu au pe unde sa circule și sunt nevoiți să circule pe jos pe șosea, pe mijlocul benzii printre mașini”, ne-a relatat scena un cititor. 


Comentarii Facebook