Catalin Baba, ministrul Educatiei, ales in Senatul UBB Cluj


Noul ministru al educatiei, Catalin Baba, a fost ales in Senatul Universitatii Babes Bolyai Cluj, in usma scrutinului de vineri, 24 februarie.

Baba si-a depus candidatura in 12 ianuarie 2012, inainte de a fi numit in functia de ministru al Educatiei. In scrisoarea de intentie acesta mentioneaza ca isi propune in noul mandat "crestrea competitivitatii universitatii, clasarea universitatii pe primul loc in clasificarea generala a universitatilor din Romania, cresterea prestigiului si a rolului pe care il are in societate, universitatea, definirea universitatii ca "World Class Research University" si atragerea cercetatorilor de prestigiu, atat din tara cat si din strainatate".

Catalin Baba este membru al Senatului UBB Cluj din 1997.

In cazul in care va renunta la aceasta functie, vor fi organizate noi alegeri pentru locul lasat liber.

 

Catalin Baba a emis in 16 februarie, in calitate de ministru al Educatiei, un ordin prin care, indirect, l-a indepartat pe Andrei Marga din functie. La articolul 6 al ordinului se precizeaza ca este necesara "transmiterea la Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sporturului a documentelor necesare confirmarii noului rector se face pana la data de 1 martie 2012. (2) In cazul depasirii datei de 1 martie 2012, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sporturului dispune una dintre urmatoarele masuri, dupa caz: a) numirea unui ordonator de credite (n.red. rector interimar) pentru institutiile de invatamant superior de stat care sa asigure functionarea si buna desfasurare a activitatii institutiei de invatamant superior. b) Numirea unei comisii care sa verifice modalitatea in care se desfasoara activitatea instutiei de invatamant superior. c) sanctionarea institutiei de invatamant superior, conform prevederilor legale".

 

Marga, "executat" de Catalin Baba si inlocuit cu un rector interimar! Vezi ordinul

 

Ordonator de credite la UBB Cluj a fost numit Nicolae Bocsan, un apropiat de-al lui Andrei Marga.

 

Senatul UBB Cluj a fost ales! Vezi componenta acestuia

Comentarii Facebook