Cât costă un pahar de vin fiert la târgurile de Crăciun din marile orașe ale țării: „În Cluj - 15 lei, jumătate l-am aruncat”


Cei care vor să se bucure de atmosfera sărbătorilor de iarnă în feeria târgurilor de Crăciun trebuie să pregătească portofelul. Scumpirile din ultimii ani se reflectă și la prețul produselor expuse la târgurile de Crăciun din țară. Pentru un pahar de vin fiert, oamenii scot din buzunar, în medie 10-15 lei.

Diferă nu doar prețurile de la un oraș la altul, ci și gustul vinului fiert pe care îl vând comercianții în târg. 

„Cât costă vinul fiert la târgul de Crăciun din orașul tău? În Bistrița - 10 lei vin de Teaca indulcit cu must - Super. Celelalte - 8 lei. În Cluj, târgul din Unirii - 15 lei, jumătate l-am aruncat”, a transmis un utilizator pe o rețea de socializare.

Comentariile nu au întârziat să apară, cel mai scump vin fiert ajunge și în alte orașe la 15 lei paharul.

„BRAȘOV, de la 10 lei (250 ml) cel mai ieftin pe care l-am găsit până la cel mai scump - 15 lei (200 ml), media de 12 lei (200 ml) din aproximativ 7 locații care vindeau. Ideal ar fi să faci un pic studiul pieței înainte, întrucât sunt multe locații care au vin din podgoriile proprii, altele vindeau cel mai ieftin vin de la supermarket”; „10 lei la Iași, în centru”; „10 lei în Timișoara”; „București Constituției - 10 lei, numa' bun (tot podgorie)”; „12 lei in Constanta- 250ml”; „10 roni în Craiova și 10 roni în Pitești” - au transmis alți utilizatori. 


Comentarii Facebook