Cât câștigă o asistentă care lucrează cu bolnavii COVID-19


O asistentă din unitățile medicale de stat din România câștigă lunar între 4.150 și 5.197 lei.

O asistentă medicală principală are între 4.752 și 5.412 lei. La aceste salarii, se adaugă indemnizația la hrană, sporul de vechime, sporul de toxicitate, plus diverse alte sporuri.

Salariile angajaților din domeniul Sănătății s-au triplat în ultimii zece ani, în condițiile în care numărul angajaților s-a mărit, față de anul 2011, cu 24%.

Guvernul a aprobat la finalul lunii noiembrie două acte normative în urma cărora, pe durata starii de alerta, personalul din unitățile sanitare și serviciile de ambulanță publice beneficiază de sporuri pentru condiții de muncă deosebit de periculoase.

Hotărârea de Guvern prevede pentru perioada stării de alertă și a celei de urgență, acordarea sporului pentru condiţii de muncă deosebit de periculoase în procent de la 75% până la 85% din salariul de bază pentru personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din spitalele unitățile sanitare publice sau din structurile acestora, după caz, inclusiv pentru personalul de specialitate din structurile paraclinice medico-sanitare, implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 pe perioada stării de urgență și alertă.

Astfel, că lefurile sunt mult mai mari acum față de o situație normală.

Comentarii Facebook