Cât a cheltuit Simona Halep pentru a-și demonstra nevinovăția la TAS!


Simona Halep a băgat adânc mâna în buzunar pentru a demonstra că este nevinovată și pentru a reduce suspendarea de la 4 ani la 9 luni. Fostul lider mondial ar fi cheltuit între 600.000 și 700.000 de euro, conform dezvăluirilor unor surse apropiate de acest caz.

Simona Halep a cheltuit o sumă considerabilă la TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv) în cazul său de dopaj. Potrivit informațiilor disponibile, suma totală cheltuită de Simona Halep în acest caz se ridică la aproximativ 600-700 de mii de euro. Pe lângă costurile legale, Simona Halep a investit bani considerabili în consultanță de la mai mulți experți care au susținut versiunea sa. Aceasta a argumentat că substanța interzisă, roxadustat, a fost ingerată accidental împreună cu un supliment contaminat, Keto MCT.

Unul dintre experții implicați în acest caz este francezul Jean-Claude Alvarez, cunoscut drept director al Federației de Farmacologie-Toxicologie Paris-Saclay. Prezența acestui expert în echipa de apărare a lui Simona Halep sugerează determinarea și angajamentul tenismenei de a-și susține cazul în fața instanței sportive internaționale.

Nu s-a făcut un calcul la virgulă, dar cifra se situează în jurul a 6-7 sute de mii de euro. Ea trebuia să aibă tot ce era mai bun de partea ei, avocați, experți, investigatori, tot, pentru a se putea lupta cu ITIA. Howard Jacobs e un avocat excelent, așa că este și scump. Oricum, pentru a demonstra că ești nevinovat, ceea ce s-a și întâmplat, cheltui cât e nevoie. Simona a dat mulți bani, dar era în joc numele ei”, a declarat sursa citată de iamsport.ro.

Pe lângă banii cheltuiți de Simona Halep, și ITIA (International Tennis Integrity Agency), conform avocatului româncei, Howard Jacobs, ar fi cheltuit două milioane de dolari pentru a demonstra vinovăția româncei. ”Howard Jacobs sigur că vrea să pară că a existat o „vânătoare de vrăjitoare” împotriva sportivei și de asta a și exagerat cifra. Nu au fost două milioane în niciun caz. Suma totală e în jur de un milion. Experți, avocați, analize, totul a costat”.

Comentarii Facebook