Carnea din lacul Tarnița este de cal. În total s-a găsit aproape o tonă de carne - VIDEO

 

Carnea găsită sâmbătă după-amiaza, plutind pe lacul Tarnița, este de cal, au precizat medicii veterinari din Cluj. Inițial s-a vorbit despre 500 de kilograme, dar în total s-a găsit aproape o tonă de carne.

 

Avem probe și contraprobe sigilate, recoltate din mai mulți saci, 32 mai precis, care reprezintă probe de carne aduse de la Tarnița. Din investigațiile noastre, pe baza informațiilor privind aspectul cărnii, structura fibrei, aspectul grăsimii, consistența acesteia, subscriu pentru carne de cal. Dat fiind faptul că avem de a face cu bucăți de carne, fără parte osoasă, fără organe, va trebuie să avem și confirmarea unui institut de referință, în cazul acesta institutul de referință este Institutul de Igienă și Sănătate Publică București, unde vom trimite aceste probe, urmând a avea confirmarea. 

 

Întreaga cantitate de carne scoasă din lac, este o carne proaspătă. Nu ridică probleme de contaminare a apei. Ea este depozitată în acest moment într-un mijloc auto specializat, urmând să meargă pentru incinerare la Protan Dej”, a declarat Marian Mihaiu, șeful Laboratorului Sanitar Veterinar Cluj. 

 

Acesta crede că cei care au aruncat carnea de cal în lac s-au speriat. ”Teama și psihoza privind carnea de cal, pe care o resimțim cu toții, a pătruns și la nivelul procesatorilor. Cei din județul Cluj sau din afara județului Cluj, simțind pericolul, au căutat să se scape de ea. Au găsit lacul Tarnița și credeau că nimeni nu îi va mai găsi”, a mai spus Mihaiu. 

 

Cele aproape 1.000 de kilograme de carne de caș au fost scoase din lac cu ajutorul pompierilor din cadrul ISU Cluj, care au lucrat până duminică, în jurul orei 11.00.

 

INCOMPETENȚĂ? Autoritățile nu știu NIMIC despre cele 1.000 de kg de carne din lacul Tarnița - VIDEO și FOTO

Comentarii Facebook