Campanie de strângere de fonduri pentru festivalul de film Anim'est

 

Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est, lansează prima campanie de crowdfunding a unui festival de film din România. Campania se derulează prin intermediul site-ului kisskissbankbank.com – cea mai mare platformă generalistă de crowdfunding din Europa.


Ajuns la a şaptea ediţie, Anim'est este unul dintre cele mai importante evenimente culturale din România şi unul dintre cele mai importante festivaluri de film de animaţie din Europa Centrală şi de Est, membru al circuitului pan-european Cartoon. În ciuda faptului că festivalul a devenit un eveniment din ce în ce mai important pentru comunitatea de film din România şi de peste hotare, iar numărul de spectatori a crescut  şi el, de la un an la altul, Anim’est este grav afectat, în continuare, de o acută lipsă de fonduri, printre altele, din cauza unui scheme discutabile de aplicare a baremelor de punctaj la sesiunile de concurs de proiecte ale Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) – principalul organism care ar trebui să poată cuantifica evoluţia evenimentelor de film din ţară.


"Anim'est apelează la cei care apreciază rezultatele muncii noastre şi se identifică cu valorile festivalului, într-un moment în care susţinerea din partea instituţiilor publice care ar trebui să ajute evenimentele de film valoroase din România e, parcă, mai slabă decât în oricare din ultimii 5 ani. Ne dorim să le putem oferi iubitorilor filmului de animaţie şi cinefililor, în general, o experienţă festivalieră care să se ridice la nivelul celor cu care i-am obişnuit. Însă nu putem continua să aducem sute de filme de animaţie de calitate, invitaţi din lumea întreagă, ateliere de film de animaţie expoziţii şi spectacole aşa cum nu s-au mai văzut în România cu bugete din ce în ce mai mici", a declarat Laurenţiu Brătan, co-fondator al festivalului şi Preşedinte al Asociaţiei Estenest.

Campania de strângere de fonduri prin www.kisskissbankbank.com are ca scop obţinerea sprijinului financiar pentru acoperirea unor costuri ale festivalului, precum drepturile de difuzare ale filmelor, transportul copiilor de 35 mm sau al casetelor, logistica necesară organizării unor evenimente – expoziţii, ateliere, spectacole.

Comentarii Facebook