Campanie de atenționare a șoferilor care parchează pe pista de biciclete. Bicicliștii le lipesc autocolante pe parbriz



Clubul de Cicloturism "NAPOCA" (CCN) a lansat campania prin care se dorește atenționarea șoferilor care își lasă mașinile parcate pe pistele de biciclete din oraș, blocând abuziv spațiul destinat cicliștilor.

Astfel, cicliștii vor lipi autocolante cu mesajul "Stationati ilegal pe o pista de biciclete! / Acum ati primit o atentionare amabila. Data viitoare poate fi accidentat un biciclist, puteti plati amenda sau sa se ridice masina!" și imaginea grafică simbolică a unui autoturism care ocupă o pista de biciclete și un biciclist care circulă pe pista și a trebuit sa treacă - metaforic - peste capota mașinii oprite ilegal.

Plasarea acestor autocolante trebuie vazuta ca un gest de toleranta din partea biciclistilor, pe termen limitat, de colegialitate intre participantii la traficul rutier, in scopul constientizarii si responsabilizarii prin asemenea mijloace informative fara caracter sanctionator a soferilor care se pare ca multi nu s-au obisnuit cu infrastructurile specifice bicicletelor”, precizeză reprezentanții CCN.

De asemenea, autocolantele nu lasă urme de adeziv pe parbriz și se pot da jos relativ ușor, astfel încât șoferii să nu se plângă de eventuale pagube.

Autocolantele sunt împărțite gratuit membrilor și simpatizanților clubului și altor bicicliști interesați.

Comentarii Facebook