Calin Stoia, in procesul cu "Number one", Emil Boc: Audierile facute sunt nelegale si cercetarile DNA sunt nule VIDEO


Avocatii omului de afaceri Calin Stoia, judecat pentru trafic de influenta pentru ca ar fi promis ca poate face rost de fonduri guvernamentale, cer refacerea cercetarii de catre DNA.

La primul termen al procesului, joi, 12 ianuarie, avocatul Sergiu Bogdan a depus o exceptie de nelegalitate.

 

"Noi am depus o exceptie legata de nesesizarea legala a instantei pe motiv ca practic nu exista urmarire penala. Din momentul in care omul a stiut de ce e acuzat pana in momentul in care a fost trimis in judecata nu s-a desfasurat nici un act de procedura legala asa cum prevede legea. Practic nu este urmarire penala, motiv pentru care am solicitat restituirea dosarului la DNA", a spus Sergiu Bogdan.

 

Unul din motivele prezentate de catre avocatul omului de afaceri a fost ca martorii au fost audiati de catre organe necompetente, de catre politistii DNA Pitesti si ar fi trebuit audiati de catre cei din teritoriu. Al doilea motiv a fost ca in momentul in care lui Calin Stoia i s-au adus invinuirile nu i s-a delegat un avocat, ales sau din oficiu.

 

"Au fost delegati politisti care nu sunt competenti sa faca acele audieri, s-a incalcat dreptul la aparare fara ca sa fie chemat un  avocat ales sau din oficiu care sa asiste la comunicarea acelei invinuiri sau sa asiste la desfasurarea actelor respective", a mai afirmat Sergiu Bogdan.

De asemenea avocatul omului de afaceri sustine ca disjungerea de probe care s-a facut nu este legala.

 

"S-a facut o disjungere ilegala de probe, adica dosarul acesta 136 exista din data de 11 si nu se putea ca o proba din dosarul 60 sa fie disjunsa in dosarul 136. Acesta este motivul pentru care practic nu exista probe egal administrate in acest dosar", a mai declarat Sergiu Bogdan.

Tribunalul Cluj se va pronunta pe exceptie in 30 ianuarie, cand a fost stabilit si urmatorul termen de judecata.

 

Calin Stoia, trimis in judecata pentru ca a cerut 100.000 de euro spaga din fonduri guvernamentale

 

Calin Stoia a fost trimis in judecata in luna decembrie pentru ca a cerut spaga 100.000 de euro din fonduri guvernamentale, bani care ar fi trebuit sa ajunga la o firma din Valcea. Tranzactia nu s-a mai concretizat, iar avocatii lui Stoia sustin ca omul de afaceri nici nu avea cum sa faca rost de acesti bani.

 

Calin Stoia, intr-o interceptare: Eu nu ma bat pe burta cu Emil Boc! Vezi o INTERCEPTARE omisa de DNA Cluj

Comentarii Facebook