Calin Stoia ar fi cotizat lunar bani catre biroul de avocatura Monica Apostu! Vezi Interceptarea telefonica

 

Calin Stoia, aflat intr-o relatie apropiata cu Apostu, i-ar fi cotizat acestuia in fiecare luna cate 14.880 lei prin cabinetul de avocatura al sotiei sale.

Banii erau virati prin intermediul firmei lui Stoia, Total Trading Company SRl, societatea care este la randul ei actionar la Brantner Veres SA, care a castigat licitatia pentru salubrizarea orasului.

In luna august 2011, Stoia nu a avut bani suficienti pentru a plati taxa si a fost sunat repede de avocata Monica Apostu. "Aceasta restanta este recunoscuta si de inculpatul Stoia Calin care s-a scuzat in fata invinuitei Apostu Monica, spunandu-i ca a lipsit in ultima luna, a fost plecat si a promis ca o va cauta in zilele urmatoare".

Interceptare Monica Apostu-Calin Stoia

AMU (Monica Apostu): Sa treci sa ma vezi un pic.
SCM S.C.M. (Calin Calin): Da' am lipsit ultima luna, draguta.
AMU: Mersi mult. Eu ma gandesc ca-i O.K. totu', da' sa fiu si eu O.K., ca eu is in urma si vreau sa fiu O.K.
SCM: S.C.M. ... c-am fost plecat.
AMU: M-am gandit si l-am intrebat pe sefu' si mi-o zis ca esti prin zona si sa te sun si no...
SCM: Am venit eu, m-am intors efectiv, efectiv din tari straine luni...
AMU: Da, da, da, atuncea l-am intrebat.
SCM: Ieri am bolit, ca eram bolnav si astazi am venit am venit pana la... pe-aicea prin sud pe unde mai am eu pravalii si vineri is acasa.
AMU: Bine, dragutule, deci cand ai chef si timp ma suni, eu is prin zona pana-n data de 16, dup-aia nu mai sunt......................................)

Nemultumit de intarziere, Sorin Apostu vorbeste personal cu prietenul sau Calin Stoia.

AS (Sorin Apostu): Da? Ai zis ca vii saptamana trecuta.
SCM: N-am zis ca vin saptamana trecuta. Ai zis tu ne vedem saptamana trecuta, da' pan' sa raspund ai inchis.
AS: Da?
SCM: Eu am venit, adica am fost in saptamana trecuta duminica acasa si te-am sunat, da' aveai amandoua telefoanele inchise.
AS: Aha.
SCM: Am venit sambata, am stat un pic acasa si luni...
AS: Ne vedem maine? … Vineri, ne vedem vineri.
SCM: Esti vineri?
AS: Da, da, da. Da-mi un semnal.
SCM: Bine, te sun eu dimineata, da?...


Procurorii DNA sustin ca: "Dupa aceste contacte telefonice, inculpatii Apostu Sorin si Stoia Calin s-au intalnit in cursul zilei de 5 august 2011 la restaurantul T. din Cluj Napoca, intalnire surprinsa de activitatea de supraveghere operativa, ce a fost urmata de virarea in contul Cabinetului de avocatura A.M.U., a sumei de 19.880 lei din partea SC T.T. SRL (viramente din datele de 9 si 12 august 2011). Este de remarcat faptul ca, desi in contactele sale cu invinuita Apostu Monica, inculpatul Stoia Calin ii spune acesteia ca o va cauta, intalnirile au loc in realitate numai cu inculpatul Apostu Sorin si, imediat dupa aceste intalniri, se fac plati in contul cabinetului avocatial".

 

Descarca de AICI motivarea Curtii de Apel Cluj.

Comentarii Facebook