Sorin Apostu ar fi luat 50.000 de euro de la vanzatorii de pepeni


Procurorii DNA Cluj sustin ca primarul Sorin Apostu ar fi incasat 50.000 de euro de la comerciantii de pepeni, pentru emiterea unor autorizatii de comercializare stradala.

"In cursul anului 2011, Primaria municipiului Cluj Napoca, prin persoana faptuitorului A.S. (Sorin Apostu), a emis autorizatii de comercializare stradala a producatorilor agricoli. Din actele premergatoare efectuate in cauza rezulta ca, pentru emiterea acestor autorizatii, faptuitorul A.S. percepe 'taxe' in bani si produse de la faptuitorul S.M., asociat al S.C. C. A. A. I. E. SRL D., jud. Dolj, liderul/reprezentantul producatorilor agricoli. Astfel, s-a stabilit ca acesta din urma colecteaza de la fiecare producator suma de 4.000 de euro pentru fiecare locatie pentru care i se aloca autorizatie, sumele colectate, alaturi de produse agricole, fiind remise lui A. S..

In acest sens, se arata ca, la data de 16.06.2011, Primaria municipiului Cluj Napoca sub semnatura lui A. S., a eliberat, pentru anul 2011, un numar de 26 autorizatii de comercializare stradala (in principal pentru pepeni). inainte de emiterea acestor autorizatii, cat si in perioada urmatoare, faptuitorul S. M. l-a contactat pe A.S. telefonic, in repetate randuri si s-a deplasat la locuinta acestuia din ... Suspiciunile privind existenta faptelor de coruptie sunt intarite de faptul ca 'vizitele' lui S. M. sunt la ore foarte tarzii, intotdeauna in intervalul 23.30 - 24.00, noaptea, cand acesta intra cu masina proprie in curtea si garajul primarului, in timp ce primarul supravegheaza din masina sa, parcata pe strada, derularea 'vizitei'. De asemenea, actele premergatoare efectuate in cauza au surprins deplasari nocturne ale faptuitorului A. S. la locatia unde faptuitorul S. M. comercializeaza in Cluj Napoca produse agricole (IRA), deplasari care au avut loc invariabil la ore foarte tarzii, spre miezul noptii. Astfel, A.S. l-a contactat pe S. M. in seara de 27.08.2011 la ora 23.22 dupa care i-a facut o vizita la locul unde acesta vindea marfa agricola, precum si in seara de 7.09.2011, la ora 23,09, discutie urmata de o alta vizita", precizeaza procurorii DNA Cluj in motivarea arestarii preventive a primarului, emisa de Curtea de Apel Cluj.

Anchetatorii sustin ca primarul ar fi primit de la S.M. suma de 50.000 euro.

 

Descarca de AICI motivarea.

Comentarii Facebook