Câinii de salvare din Transilvania au nevoie de ajutorul clujenilor. Cum poți să-i ajuți să ajungă mai ușor la misiuni



Asociația Câini de Salvare Transilvania (CST), un ONG specializat în misiuni de salvare cu ajutorul câinilor, are nevoie de ajutorul clujenilor pentru a strânge fonduri pentru achiziționarea unei remorci speciale în care să fie transpotrtate patrupedele salvatoare la misiuni.

CST a fost înființată în 2011 la Cluj, având la activ colaborări de succes cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Servicii Publice Salvamont și Inspectorate de Jandarmi Judetene în misiuni de găsire a unor persoane dispărute.

Am luat pasiunea, entuziasmul, prietenii patrupezi pe care ii aveam fiecare dintre noi in curte, am adaugat multa munca, 90% la suta din timpul nostru liber, si le-am pus in ceea ce azi este Asociatia pentru Caini de Salvare Transilvania. CST, in limbaj familiar, este un ONG infiintat in august 2011. Ne intorceam de la un antrenament, eram o coloana de 4-5 masini, caini, bagaje si oameni obositi dupa o zi lunga de lucru, dar in toate masinile se discuta acelasi lucru : eram ferm hotarati ca vom munci impreuna pentru a pregati echipe de cautare asistate de caini si cautam un nume. Am inceput sa ne sunam intre noi, cum ar fi sa-i spunem asa, sau asa si, pana am ajuns in Cluj, cea de-a doua familie a noastra avea un nume: Asociatia pentru Caini de Salvare Transilvania. In prezent suntem 15 membri activi, fiecare antrenandu-se alaturi de cainele sau.

Cainii sunt de toate rasele si culorile, ciobanesti germani, labradori, goldeni, schnauzer, dog german, ciobanesc belgian. Oamenii, suntem si noi din toate domeniile : ingineri, economisti, it-isti, medici veterinari, studenti. Dupa-mesele, vacantele si momentele libere pe care reusim sa le strecuram printre celelelalte responsabilitati, le petrecem impreuna cu colegii si cu cainii pe terenul de antrenament”, explică reprezentanții CST.

 



Organizația dorește să achiziționeze o remorcă specială pentru a putea transporta câinii la misiunile de salvare în timp util și în condiții optime.

Astfel, cei de la CST au pornit o campanie de strângere de fonduri pentru a le pute oferi câinilor salvatori condițiile de transport necesare.

Avem acest start-up, în care vrem să strângem suma de 10.000 de lei, pentru achiziționarea unei remorci second-hand, pentru că una nouă la banii aceștia este imposibil, pentru transportul câinilor”, a declarat Simona Pantelimon, unul dintre membrii asociației.

O astfel de remorcă ne-ar ajuta foarte mult din punct de vedere al confortului și al logisticii. Ieri (n.red miercuri), de exemplu, am avut o misiune și am fost patru oameni cu două mașini din Cluj-Napoca, iar un coleg de-al nostru a venit din Alba, când puteam să plecăm o singură mașină cu toți câinii”, a mai precizat aceasta.

Cei care doresc să ajute asociația pentru a strânge fondurile necesare pentru aciziționarea remorcii o pot face AICI.

Comentarii Facebook