Defrișările ilegale sunt în toi la Cluj. Polițiștii au confiscat peste 300 de brazi în doar 2 zile


Polițiștii clujeni au confiscat peste 300 de brazi și material lemnos de aproximativ 15.000 lei, în doar două zile, în urma uj nor controale de specialitate efectuate pe raza județului Cluj.

Patru bărbaţi sunt cercetaţi pentru furt şi tăiere fără drept de arbori, iar alţi 13 au fost amendaţi pentru transport ilegal de lemn.

Astfel, poliţiştii din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin au confiscat, de pe raza localităţilor Călăţele şi Poiana Horii, circa 120 de brazi, în valoare de peste 3.500 lei, deţinuţi şi comercializaţi fără îndeplinirea condiţiilor legale şi circa 30 de metri cubi de material lemnos, de esenţă răşinoase, în valoare de circa 8.000 lei. În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 9.000 lei, conform prevederilor Legii 171/2010.

De asemenea, poliţiştii au surprins, în flagrant delict, patru bărbaţi, care tăiau ilegal brazi. Faţă de cei patru, cu vârste cuprinse între 16 şi 62 de ani, se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunilor de furt şi tăiere fără drept de arbori.

Trei conducători auto, care transportau brazi nemarcaţi şi fără acte de provenienţă, au fost depistaţi de poliţişti pe raza localităţii Floreşti, respectiv pe raza localităţii Gilău. Aceştia au fost sancţionaţi contravenţional, conform prevederilor Legii 171/2010. Cei aproximativ 40 de brazi, au fost confiscaţi şi predaţi ocolului silvic.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Câmpia Turzii au depistat pe DJ107N, în comuna Băişoara, un autovehicul cu care se transportau circa 10 metri cubi de lemn, de esenţă răşinoasă, fără documente de transport. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, iar materialul lemnos, în valoare de peste 6.000 lei, a fost confiscat.
Poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie au identificat în trafic, pe Calea Floreşti, din Cluj-Napoca, doi bărbaţi, din judeţul Alba, care transportau peste 160 de brazi, fără documente de provenienţă. Aceştia au fost sancţionaţi contravenţional, iar materialul lemnos a fost confiscat.

Comentarii Facebook