Câinii abandonaţi din Cluj, lăsaţi la mila oamenilor


Câinii fără stăpân din Cluj sunt salvaţi de voluntarii unui adăpost din comuna Floreşti şi traiesc din donațiile oamenilor.

Peste 150 de câini, dintre care 40 sunt pui sub 2 luni, sunt acum găzduiţi la câţiva kilometri de Cluj, în comuna Floreşti la adăpostul "Arca lui Noe". Găsiţi pe străzile Clujului şi aduşi la acest adăpost, câinii nu au asigurată mâncarea pe ziua de mâine astfel ca sunt lăsaţi la mila oamenilor.

Cei 40 de pui au nevoie zilnic de aproximativ 6 kg de mâncare.

"Suntem un pic depașiți de situație din cauza că am luat mulți pui care erau în stradă și nu aveau ce mânca. Speram că cineva să se sensibilizeze și să ne ajute cu mâncarea", declară Maria Crisan, unul dintre voluntarii asociatiei, conform Pro TV.

Lipsa banilor este resimţită în primul rând de căţei, iar voluntarii încearca din răsputeri să facă rost de banii necesari întreţinerii lor.

"Ne este foarte greu din cauza numărului mare de pui abandonați și sperăm că oamenii să ne dea o mână de ajutor în a găsi hrana necesară puilor", adaugă Gianina Terrisse, coordonatorul asociației.

Voluntarii au reuşit sa dea spre adopţie o parte din câini, unii dintre ajungând chiar şi în Germania. Cu puţin ajutor, aceştia speră ca şi restul câinilor să aiba aceeaşi soartă.

Comentarii Facebook