Câine ciobănesc la plimbare prin oraș, în cartierul „Bună ziua”. Organizație pentru Protecția Mediului: Tragedia de la București se poate repeta și în Cluj


Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului trage un semnal de alarmă după ce o femeie a murit în Capitală sfâșiată de câini. Tragedia s-ar putea repeta și în „orașul de cinci stele” spun ONG-iștii, iar soluția ar fi ca „Serviciul de colectare a câinilor sa fie disponibil non-stop, în regim de permanență”.

Propunerea noastră în calitate de ONG care se confruntă cu numeroase sesizări de atacuri ale câinilor liberi, în special pe fondurile de vânătoare, dar și în oraș, împreună cu propunerile celorlalți factori implicați în proces, a fost ca Serviciul de colectare a câinilor sa fie disponibil non-stop, în regim de permanență. Revenim și în mod public cu solicitarea și insistăm pe caracterul urgent al implementării ei. 

Dacă tot ne aflăm în zodia câinelui și odată la 10 se întâmpla câte o tragedie care ne amintește ca avem legi și nimeni nu le aplica, mai dăm încă una cu câinii. Câine ciobănesc la plimbare prin oraș, în cartierul „Buna ziua”, duminică seara. Poliția locală Cluj-Napoca este neputincioasă. Se deplasează la sesizare și constata ca nu vine nimeni sa scaneze câinele de chip și să îl ridice. 

De la adăpostul public se spune: „nu este nimeni de serviciu, nu se poate aduce niciun caine în afara zilelor L-V, 8-16. Toata lumea devine spectator și telefonist fără succes. 

În afara orelor de program, serviciul public de ecarisaj nu poate ridica un câine de pe domeniul public din cauza deficiențelor de organizare și a conducerii Primăriei Cluj-Napoca și RADP, care de ani buni nu au reușit sa pună la punct un sistem prin care sa intervină seara sau în Weekend.

Sesizările pentru stânele din Borhanci și pentru câinii din Iris curg, iar Poliția Animalelor rămâne. Rămâne neclintită. Ei se fac că verifică, iar ciobanii ca își văd de treaba. Dar se pregătesc si se vor mobiliza exemplar când va apărea si la Cluj o tragedie. 

Între timp, domnul primar si urbaniștii continuă să aprobe construcțiile pe orice centimetru liber, amestecând urbanul cu ruralul și digitalizarea închipuită cu transhumanță și metehnele mioritice.”, transmite Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului - OPMCB.

cut2.jpeg

Comentarii Facebook