Zi plină pentru salvamontiștii din întreaga țară, aflați la datorie! În județul Cluj a avut loc doar o intervenție


În ultimele 24 de ore, salvamontiștii români au salvat peste 100 de persoane. Una dintre intervenții a avut loc în județul Cluj.

O nouă zi plină de evenimente pentru salvamontiștii din întreaga țară solicitați să intervină la un număr mare de evenimente montane. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 95 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor”, anunță Salvamont România pe pagina de Facebook.

Cele mai multe apeluri au fost primite de Salvamont Neamţ - 12, Salvamont Sinaia - 9, Salvamont Alba şi Sibiu - câte 6. În județul Cluj a avut loc doar o intervenție.

În cazul acestor intervenții au fost salvate 102 persoane, 34 dintre acestea fiind predate către Serviciul de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital, iar un caz a fost predat către elicopterul SMURD pentru transport aerian la spital. S-au mai primit 53 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană și despre domeniile schiabile

Salvamont România recomandă prudență și responsabilitate în derularea activităților montane.

Comentarii Facebook